Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

hAn72

Wymiana szkiełka w Casio Edifice ECW-M300EDB-1AER

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio wyszczerbiłem szkiełko w swoim ECW-M300EDB-1AER, którego na codzień używam w pracy.

Czy istnieje możliwość wymiany szkiełka mineralnego na szafirowe i czy nie wiąże się to z utratą gwarancji?

Czy jeżeli dokonam wymiany w jakimś autoryzowanym punkcie Casio pozostaną na zegarku jakieś ślady dokonanej wymiany.

Co w takim przypadku ze szczelnością zegarka?

I przede wszystkim jakich kosztów mogę się spodziewać?

Dziękuję za okazaną pomoc i serdecznie pozdrawiam forumowiczów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watpie aby serwis zgodzil sie na taka wymiane z przyczyn proceduralnych. Jest to zbyt duza ingerencja w urzadzenie, zastapienie fabrycznego elementu innym. Poza tym przypuszczam, ze cena mogla by Cie zniechecic.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
<br />Watpie aby serwis zgodzil sie na taka wymiane z przyczyn proceduralnych. Jest to zbyt duza ingerencja w urzadzenie, zastapienie fabrycznego elementu innym. Poza tym przypuszczam, ze cena mogla by Cie zniechecic.<br />
<br /><br /><br />

Zegarek jest prezentem od żony, więc cena nie jest najważniejsza. Bardziej interesuje mnie fakt czy taka wymiana jest możliwa np. ze względu na dostępność szafirowego szkiełka (nie mogę znaleźć jego wymiarów) lub czy taka wymiana jest możliwa ze względów technologicznych? Czy po wymianie nadal pozostanie wodoszczelny?

Już nawet mniejsza o gwarancję producenta chciałbym aby naprawił go ktoś kompetentny np. z Gdyni lub Szczecina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli szkielko na wymiane mialo by dokladnie takie same wymiary jak oryginalne to teoretycznie po wymianie zegarek powinien zachowac szczelnosc. Inna sprawa, ze konstrukcja zegarka moze nie pozwalac na wymiane szkielka. Skontaktuj sie z autoryzowanym serwisem, a najlepiej z centrum serwisowym.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc kończę temat. Wymieniłem szkiełko na oryginalne w cenie 65 PLN + 20 PLN wymiana w autoryzowanym serwisie Casio w Gdyni.

Przy okazji chciałbym podziękować Panom z zakładu Tiki Taki , za porządną i szybką robotę.

Okazuje się , że niestety nie da się przypasować szkiełka szafirowego z prostego powodu , a mianowicie na oryginalnym jest nadruk więc użycie innego spowodowałoby to że było by widać "flaki".

Koniec gdybania... życie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.