Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Cyrhla

HAMILTON X-WIND

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zygmac

A czy można na PW informację gdzie można w takiej cenie dostać Couturiera na 7750 ?

Żeby nie było nie w temacie X-Winda, od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem takowego :P , bardzo fajny zegarek, gdyby był ten 1 mm większy to już wogóle byłoby super :) .

Namiary wysłałem na PW.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek podoba mi się wyjątkowo jak na czasomierz z tyloma "udziwnieniami" :).

Recenzja niezła, szkoda tylko, że zabrakło zdjęcia, gdzie możnaby się zegarkowi przyjrzeć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Hamilton wygląda kusząco, wielkie dzięki za recenzję :rolleyes:  

Seiko: 6105-8110, SBDX001, 7549-7000

Citizen: 62-6198, SATELLITE WAVE AIR  CC1054 56E,  Signature Collection Grand Classic NB0046-51L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super recęzja, fajne fotki. Przyjemny zegarek.

"Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie,

tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy to znany fakt, ale aktualnie w katalogu Hamiltona na 2013, X-Wind nie ma juz Valjoux 7750, ale H21 :)

A to oznacza 60h rezerwy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może dołożyli też antyrefleks? Przydałby się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może dołożyli też antyrefleks? Przydałby się.

Nie dołożyli bo ja kupiłem już ten nowy. IMHO jest bardzo ładnie zdobiony mechanizm.

5TbHobf.jpg?1

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam posiadaczy i wielbicieli X-Winda...

Pytanie mam takie - dlaczego czasami ten zegarek ma sygnaturę SWISS MADE na tarczy przy godzinie 6, a czasami nie?

Wystarczy popatrzeć na fotki w googlach, albo na oferty z ebaya - jedni sprzedający mają z napisem, a inni nie.

Na stronie oficjalnej Hamiltona też jest zdjęcie bez tego napisu na tarczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, nikt nie pokwapił sie z odpowiedzą, również firma Hamilton milczy i olewa moje maile, choć zawsze informują, ze postarają się odpowiedzieć w ciagu 24 godzin.

A tymczasem i moja łapa stała się szczęśliwą nosicielką X-WINDa :-)

Zegar jest suuuper. Minus tylko za brak antyrefleksu. Tarcza nie jest głęboko czarna, tylko jakiś ciemny grafit, wiec wzmaga to wrażenie nadmiernego odbijania światła. Powinni zrobić głęboką, pochłaniającą czerń, albo dodać ten antyrefleks i byloby po bogatości. Mam glupiego Seikacza za polowę tej ceny i ma szafir z AR, wiec może to kwestia przyzwyczajenia, ale juz wielu ludzi dziwilo sie na pierwszy rzut oka, ze mojmzegarek nie ma szybki :-) Moze kiedys i Hami sie tego dorobi.

Pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam posiadaczy i wielbicieli X-Winda...

Pytanie mam takie - dlaczego czasami ten zegarek ma sygnaturę SWISS MADE na tarczy przy godzinie 6, a czasami nie?

Wystarczy popatrzeć na fotki w googlach, albo na oferty z ebaya - jedni sprzedający mają z napisem, a inni nie.

Na stronie oficjalnej Hamiltona też jest zdjęcie bez tego napisu na tarczy...

Według obsługi klienta firmy Hamilton wszystkie zegarki, które zostały wyprodukowane po przeniesieniu siedziby do Biel w 2003 roku powinny mieć na tarczy napis SWISS MADE z wyjątkiem egzemplarzy prototypowych i tych, których produkcja zaczęła się przed przenosinami i produkowane są nadal w niezmienionej formie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.