Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rumi

Zbyt duży zegarek?

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie na temat zegarka o średnicy 47 mm (bez koronki) na nadgarstek o obwodzie 16 cm? Czy nie będzie to zbyt duża maszyna na tak małą łapkę?;) Dodam, że w środku bije Unitas 6497 i nie widziałem zegarka z tym mechanizmem mniejszego niż 44 mm (choć może mało widziałem :D). Czy wg Was, ludzi z klasą, zbyt duży zegarek na małą rękę to nie obciach? Czy to raczej kwestia postrzegania tudzież brania pod uwagę innych czynników, jak np. zamontowanego mechanizmu?

Czekam na szczere odpowiedzi, sugestie i rady.

Pozdrawiam

P.S. Chodzi o zegarek Steinhart Marine Timer (duży byk :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz - każdy nosi, co mu się podoba, ale wydaje mi się, że 47mm na szczupłym nadgarstku może wyglądać kiepsko. Ogólnie nie jestem zwolennikiem nadmuchanych zegarków. Często wyglądają pretensjonalnie, żeby nie powiedzieć oczo... Ale wybór zawsze należy do kupującego, tyle, że bezwzględnie radziłbym Ci przymierzyć ten zegarek. To co jest "modne" nie zawsze nam pasuje. To, co dobrze leży na dwumetrowym facecie niekoniecznie pasuje takiemu "metr pięćdziesiąt w kapeluszu" itd.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno ktoś poruszał podobny temat i pamiętam co mi kiedyś jeden zegarmistrz powiedział - "ze zegarek musi się podobac TOBIE" - oczywiscie zgadzam się ze z przedmówcą , iż moda nie do konca wszystkim pasuje i staramy się wyglądać dobrze, a tym samym nie karykaturalnie. Jesli CI sie ten zegarek podba to Twoja decyzja - przeciez nie bedziesz biegac w nim maratonu - choc jak obserwuję ludzi na biegach to niektórzy by go załozyli by tylko przykuć uwagę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli Tobie sie podoba........Ale moze na bokserze Wachu dobrze by wygladal...u innych moze sprawiac wrazenie bransolety elektronicznej[dla wiezniow]zalozonej na reke ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie odpada ze względu na długie uszy i na chudym nadgarstku nie tylko będzie źle wyglądał, ale wygoda noszenia też będzie średnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam nadgarstek 18, IWC BiG Pilot lezy idealnie :), za duzy zegarek to U-boaT > 50mm

sprawdz tylko czy jak masz koszule to miesci sie pod mankietem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam nadgarstek 18mm i steinhart triton o srednicy 45mm to max więc wielkość zegarka to sprawa indywidualna

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Steinharcie trochę jest problem z uksztaltowaniem uszu . Tak więc może zegarek na nadgarstku po prostu zle wyglądać. Niestety takie dylematy rozwiąże tylko przymiarka . Ja obstawialem ze nie będzie OK.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ubrać można

jednak uważam że będzie na tak małym nadgarstku wyglądał nienaturalnie... najpierw będzie zegarek a potem ręka ;)

Clarkson to kawał chłopa...

post-52063-0-29874300-1354128331_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Unitasie można kupić zegarki o średnicy od 40,5 mm i taki polecałbym, no powiedzmy do 42 mm.

16 cm w obwodzie to jednak za mało na 47-milimetrowy zegarek.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadgarstek mam 18 cm i Super Avenger (48 mm) leży idealnie. Tylko faktycznie niekiedy jest problem z mankietem koszuli:):)

To kwestia gustu i ewentualnie wygody nozenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.