Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Stachers

Atlantic vs Delbana (automatic)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim.

We wrzesniu nosiłem się z zamiarem kupna Atlantica Seacrest Automatic, ale że pojawiły się wówczas wazniejsze wydatki, wychodzi na to że zrobie sobie prezet na święta:)

Zegarek, typowy pod mankiet, wygląda tak:

05890429875258055646.jpg

01342294532933851700.jpg

69384879894834630370.jpg

60401920537075586847.jpg

Zegarek bardzo mi się spodobał, nawet zamieszczałem postra prosząc o informacje na temat samej firmy Atlantic.

Problem pojawił się teraz gdy trafiłem na Delbanę 467.348 W. Zegarek co prawda na branzolecie, ale to akurat nie problem, kwestia wymiany na pasek.

54921126731168761658.jpg

78641364646915457285.jpg

55055904740214268301.jpg

Atlantic podoba mi się z uwagi na minimalizm. Wygląd koperty jest bardziej oryginalny, rzadziej spotykany (porównując do delbany, której koperta ma badrzo często spotykany kształt- chodzi mi tu głównie o wygląd widełek).

Delbana, urzekła mnie tym otwartym serduchem, oraz wskazówką sekundnika. Ciekaw jestem jak będzie sie prezentowała na czarnym pasku:)

Może powiecie coś na temat marki Delbana?

I tak ogólnie który Wam się bardziej podoba?

Ceny zegarków zbliżone (At. ok 1500 Db ok 1700).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym starciu - Atlantic rozkłada Delbane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że pod względem wizualnym, bo mechanicznie tu i tu ETA 2824-2, czyli teoretycznie to samo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlantic ma charakter. Delbana - jest nijaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prostota i surowosc Atlantica jest zdrcydowanie lepsza

Delbana lekko odpustowa

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prostota i surowosc Atlantica jest zdrcydowanie lepsza

Delbana lekko odpustowa

To jest właśnie ten minimalizm który bardzo mi sie podoba.

Odpustowość, jak to nazwałeś, Delbana zawdzięcza mz branzolecie, która strasznie mi się nie podoba. Uważam że czarny pasek dodał by temu zegarkowi szyku i wówczas wyglądał by duzo lepiej. Ale to już zaznaczyłem w pierwszym poscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.