Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Wrangler

wskaźnik EOL w Tissot

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wrangler

Witam

Jaki jest objaw wyczerpania baterii w modelu Tissot Titanium ? Zegarek posiada 2 wyświetlacze i teraz nie wiem czy jeśli migają co 1 sekundę to jest bateria wyczerpana czy znów jest uszkodzony moduł ? Prosiłbym Mariusza_W o informację, bo z tego co pamiętam orientuje się w tej kwestii. Z tego co ja pamiętam sekundnik powinien chyba 4 s przeskakiwać a mój chodzi normalnie tylko wyświetlacze migają. Co to moze być ?

Pozdrawiam

WR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to sekundnik powinien przeskakiwać o 4s przy zużyciu baterii w zegarkach ze wskaźnikiem EOL. Nie słyszałem o takiej metodzie, o której Ty wspominasz (miganie wyświetlacza), co nie znaczy, że nigdy takiej nie było czy nie będzie :roll:

Mimo wszystko- wybrałbym się do zegarmistrza- wątpię, że to bateria :(

Pozdrawiam

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wrangler

W tym zegarku 1,5 roku temu był wymieniany cały mechanizm na nowy, bo poleciał moduł poboru energii. Z tego co przed chwilą gadałem z zegarmistrzem moze być to samo lub bateria wyczerpana. Poprzednia naprawa kosztowałaby mnie 600zł ale miałem gwarancję, obecnie gwarancja minęła dokładnie msc temu i jak się okaże że musze płacić tyle kasy to ten zegarek kończy dziś żywot...przykre, ale brak mi słów, bo albo takiś pech albo taki szmelc !

Pozdrawiam

WR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej pech.

Na zagranicznych stronach można poczytać o błędach czy problemach w zegarkach firm najwyższej klasy takich jak: PP, AP czy IWC.

Niestety jak widzisz błędy zdarzają się i najlepszym.

Mam wielu znajomych, którzy noszą Tissoty i są z nich naprawdę zadowoleni, także nie szmelc, ale pechowy model.

Z pozdrowieniami

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam wielu znajomych, którzy noszą Tissoty i są z nich naprawdę zadowoleni

Sam mam dwa Tissoty i ani na kwarca (Goldrun) ani mechanika (T-Lord) nie mogę narzekać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wrangler

Ale prawdę powiedziawszy to po wymianie mechanizmu mój drugi ten sam model, skoro wymienili cały środek ;-)

Kolega kupował identyczny model po mnie i reklamował go po 3 dniach, bo też mu coś tam nie funkcjonowało.

Dzine jest to że jest na stronie New Titanium ale poprzedniego modelu nei mozna zaleźć, czyzby taka felerna seria była, że musza sieczegoś wstydzić ? Porównanie do mercedesa z testem łosia ;-), analogia podobna...

Pozdrawiam

WR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem tak jest. Niedawno mialem problem bo w samochodzie popsul mi sie modul sterujacy silnikiem. "Na pocieszenie" mechanik z serwisu powiedzial ze to bardzo rzadki przypadek aby ta czesc sie psula (no pocieszyl mnie tym jak nic :)). Po tygodniu czekania sprowadzono mi czesc z Niemiec, niestety ta tez okazala sie "walnieta" - tak to juz bywa chyba w kazdej dziedzinie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wrangler

Humor mi wraca Panowie, zegarmistrz stwierdził że to była rozładowana bateria, powinna miec 1,5 V a miała poniżej 1,3 V i wskaźniki migotały. Wydawało mi się że powinien sekundnik co 4s przeskakiwac, no ale wierzę że jest jak powiedział. Z wymianą baterii, konserwacją uszczelek i testem szczelności zapłaciłem 47 zł ( da się z tym życ), skoro zegarek sprawny. atomiast test szczelności dla 100m (10bar) nie przeszedł pozytywnie i do mnie należy czy za miesiąc przyjśc ponownie i płacic ponownie już tym razem za znalezienie która uszczelka trochę puszcza na podciśnieniu. Chyba to sobie juz podaruję, bo kosztuje mnie to wszystko zbyt dużo nerwów.

Kurcze kupując zegarek wydawało mi się że ....ach co tu gadac życie weryfikuje że wszystko moze się popsuc. Chyba zacznę się powoli oduczac że co drogie musi byc najlepsze ;-)

Pozdrawiam

WR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogie nie znaczy dobre...(...ale kiedy zaczyna się drogie a kiedy jeszcze nie...to zależy od własnej percepcji)...generalnie podam przykład... lat temu 12 kupiłem Seiko (wiem ,że to japończyk a ja tutaj na szwajcarach jestem ...ale bedzie i szwajcar :) ) i służył mi bezawaryjnie (nawet baterii nie wymieniałem!) aż mi się poprostu nie znudził... po wielu dyskusjach i zawracaniu głowy niejednemu sprzedawcy w salonch jubilerskich (ukłon głęboki dla pewnego Pana z "Kruka" za cierpliwość i ponadprzeciętne kompetencje) doszedłem do wniosku iż należy mieć na własnej łapie mechanika...i kupiłem sobie dwa lata temu Revue Thommen za niemałe pieniądze (dwa razy większe niż Seiko).... bardzo dobrze wykonany zegarek....ale po pół roku padł kalendarz... Swiss Made + tradycje a jednak... teraz mam zegarek z jeszcze wyższej półki i zobaczymy jak ten się zachowa ...oby nie padł po miesiącu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wrangler

Który model Revue Thommen, ten z dużym cyferblatem i deklem szklanym ? Znajomy ma ten model, widziałem go dziś w sprzedaży za 3150zł. Niesądziłem że taki zegarek też może się popsuc. Czyli kupując Omegę lub Longines'a może nastąpic to samo...;-) Nie ma już autorytetów wśród producentów...oj nie ma :evil: [/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli kupując Omegę lub Longines'a może nastąpic to samo... :)

Nie nie może :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał Yargoth :(

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem model Airspeed Automatic ...o ten: http://www.revue-thommen.ch/classics_automatic.htm

Zaznaczam ,że jestem pedantem i dbam o zegarki... teraz mam IWC ..zobaczymy jak ten się spisze :) Napewno opiszę jego działanie :( na razie swoje funkcje spełnia wzorowo...czyli nieżle się prezentuje i świetnie odmierza czas (+3s/10dni) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.