Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Diego04

J.Springs - czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie czy warto? Nosze się z zamiarem kupna automata J. Springs BEB 048, jednak nie wiele wiem o tej mało znanej i popularnej marce w Polsce - poza tym że należy do grupy Seiko. Co mogłem to wyczytałem na forum chociaż nie wiele tego jest, więc może tutaj ktoś pomoże mi dokonać wyboru. Od razu zaznaczę, że dziękuję za rady o dołożeniu paru groszy i zakupie Seiko bo ich stylistyka pomimo podobieństwa po prostu mi się nie podoba. Bardziej coś w stylu IWC Aquatimer 2000 ale nie te progi ;)

Będę wdzięczny za wszystkie informacje.

Link do sikora http://zegarki.worldtrade24.pl/jsprings-by-seiko-beb-048-automatic-p-1250.html

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa modele Springsa i jestem z nich bardzo zadowolony. W niskiej cenie dostajesz naprawdę fajnie wykonany automatyczny zegarek. Aczkolwiek cena w sklepie, do którego podałeś linkę trochę przesadzona :blink: Zerknij na Alledrogo, tam kupisz ten model za niewiele ponad 3 stówki ;)

Pozdrawiam,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu zaznaczę, że dziękuję za rady o dołożeniu paru groszy i zakupie Seiko bo ich stylistyka pomimo podobieństwa po prostu mi się nie podoba. Bardziej coś w stylu IWC Aquatimer 2000 ale nie te progi ;)

Invicta?

http://www.invictawatch.com/unique_session_id:213886673550bbcc5f7e66b

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa modele Springsa i jestem z nich bardzo zadowolony. W niskiej cenie dostajesz naprawdę fajnie wykonany automatyczny zegarek. Aczkolwiek cena w sklepie, do którego podałeś linkę trochę przesadzona :blink: Zerknij na Alledrogo, tam kupisz ten model za niewiele ponad 3 stówki ;)

Bartek czyli mówisz brać :)

Wiem wiem widziałem na alle.

A Ty gdzie/od kogo kupowałes swoje sikory?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek czyli mówisz brać :)

Wiem wiem widziałem na alle.

A Ty gdzie/od kogo kupowałes swoje sikory?

Czy brać, czy nie brać to już Ty musisz zadecydować ;)

Ja jestem ze swoich zadowolony. I to jest moja prywatna, osobista opinia.

A kupowałem (jeśli dobrze pamiętam) od sprzedawcy o nicku somehow.

Pozdrawiam,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek jakie masz modele dokładnie?

Czy masz jakiś z obrotowym zewnetrznym bezelem? jesli tak to czy nie zauwazyłeś czegos takiego jak za duży luz pierścienia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest kilka modeli z linii Invicta Pro Diver spełniających kryteria podobieństwa:

http://www.invictawa...11280-pro-diver

http://www.invictawa.../1417-pro-diver

Rzeczywiście super duży wybór ma Invicta, szczególnie w kolorach, nawet nie wiedziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest, od wczoraj gości na mym przegubie taka oto pomarańczapost-42578-0-87464200-1354908837_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.