Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość SPORTURA 01

Bronimy kwarca

Rekomendowane odpowiedzi

dobra cos odkrywczego : KWARC MA DUSZE - mam kilka i co pewnien czas wymieniam im beteryjna czesc duszy to w temacie ,a poza przepraszam feleksc za nietakt .

No co ty? :shock: W baterii. Przestan. To tak jak bys powiedzial ze ja mam w ukladzie trawiennym 8)

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ukash

kokop

nie napisze ze tak jest bo zaraz zostane postawiony do pionu ze pisze rzeczy nie "odtwórcze" :wink:

brzuchan

jeśli Ci sie zagarek podoba (a to chyba najważniejsze) i czujesz sie z nim dobrze to nie szukaj jakieś ideologi do zakupionege juz czasomierza.

Kwarc zostanie kwarcem i juz (no moze za kilka,kilkadziesiąt lat bedzie inna technika i wtedy kwarc jako wymierający gatunek bedzie miał status przedmiotu z duszą)

Moim skromnym zdaniem coś co przemija i odchodzi w zapomnienie dostaje "status" duszy, tak samo jak :stary"garbus"nowy to taki kwarc ,mercedes 123(chyba ostani z duszą no moze jeszcze 124) nowe mercedesy=kwarc,płyty winylowe- cd=kwarc, nie mówiąc o mp3, stare wzmacniacze lapowe - tranzystorowe=kwarc,stara porcelana -plastik=kwarc , można by jeszcze dużo wymieniac.

mam nadzieje ze odtwórcze bo godzina poźna i tylko na tyle teraz mnie stac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01

EUREKA :!: :!: :!: Już wiem jak chodzą wskazówki, ale o tym opowiem wieczorem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01
Nie żadna ankieta, tylko damiano napisał.

Znasz taki termin counterclockwise?

Dobra, dobra, zgodnie ale w którą :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01

SUPER dyskusja. Nie mogłem się doczekać, żeby dorwać się do komputera i ją kontynuować. Widzę, że niechcący został wywołany drugi temat tzn. w lewo czy prawo. Ten drugi temat pozostawię na pożniej. A teraz najważniejsze. Jeśli przyrównać postęp np. do poruszanego tematu koń+bryczka a potem koń mechaniczny, to może możemy przyjąć, iż w przypadku zegarka postęp tzn taka quazi zamiana kań zwierzę na konia mechanicznegonastąpiłą w dok,ładnie w odwrotnym kierunku tzn. zamiana zegarka mechanicznego na zegarek kwarcowy. Wydaje mi się, iż w takim przypadku nastąpiłą dokładnie zamiana z organizmu mechanicznego na coś żywego. Może to podobnie w naszej dyskusji wskazówki w lewo czy też w prawo. A może idąc za pewnę ideologią można przyjąć, że czas stoi ...:?: I można na to znależć dowód: Jeśli wskazówki w takim samym czasie poruszają się w lewo jak i w prawo (spróbójcie przeprowadzić następujące doświadczenie: patrząc na tarczę od sstrony godz 12 dokłądnie widzimy, iż w początkowej fazie poruszają się w prawo a dopiero potem w lewo w rezultacie to co przeszło dokładnie tak samo się cofnęło. Może rację mają ci którzy zadając pytanie: który zegarek jest dokładniejszy; ten co stoi czy ten co chodzi, udzielają odpowiedzi, iż ten co stoi bo 2 razy w ciągu doby wskazuje czas z największą dokładnością. Ciąg dalszy ...po dyskusji. Staruszku o tych piersiach to jeszcze pogadamy. Bardzo mi się ten wątek podoba.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O piersiach - chętnie ale w klubie , natomiast idąc Twoim tokiem rozumowania to czy Ty naprawdę piszesz te posty czy potrząc na to od drugiej strony - tylko wciskasz przyciski odpowiadające literkom z których składają się słowa wyświetlone na forum KMZiZ w ten sposób można obalić każdą teorię i dyskutować np. czy wogóle istniejemy czy tylko jesteśmy pojedynczymi fotonami zespolonymi do kupy i czy nasza dyskusja to ma miejsce i czas czy jest przywidzeniem- snem na jawie jakiegoś umysłu itd. Więc chyba nie warto przytaczać takich teorii - może na forum dla myślicieli :)

A ciekawe według Ciebie którą stroną drogi jeżdzisz w Polsce - lewą czy prawą - bo patrząc od przodu samochodu to chyba lewą :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kokop

nie napisze ze tak jest bo zaraz zostane postawiony do pionu ze pisze rzeczy nie "odtwórcze" :wink:

:) Spoko. Ja tam jestem daleki od dodawania duszy wszelkim zegarkom. Tylko chodzi o ludzi. Ktos to wymyslil. Zaprojektowal. Nie spal z tego powodu ze cos dzialalo nie tak jak chcial. Dlatego uwazam ze kwestia duszy jest tak samo ciezka w kwarcach jak i mechanikach. Mechaniczne maja dluzsza historie. I to wszystko. Ale tak samo piekna jest historia kwarcow :) A ze dzialaja troche inaczej? Pal licho. Oba typy(plus wszystkie inne) mierza i tak tylko to do czego my sie umowilismy. Ze istnieje. :D

Tez pewnie nic nowego nie napisalem 8)

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.