Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MeClock

Classic, mechanik

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :)

Szukam prostego lecz eleganckiego zegarka,

chciałbym aby tarcza była jak najbardziej "czysta" małe dodatki jak dzień tygodnia mogą być .

Preferuję tarczę białą lub brąz/ kremową, co do reszty wyglądu to mogę jedynie powiedzieć że motywy złoto/brąz są miłe dla mojego oka.

Jeśli chodzi natomiast o sam mechanizm to może być zarówno automat jak i nakręcany. Grunt to prostota i estetyka.

Muszę dodać ze mam chudą rękę obwód 15 cm, więc "busole" raczej odpadają.

przypadły mi do gustu modele Tissota: Classic Dream oraz Desire.

http://www.maxtime.p...t-classic-dream

http://www.maxtime.p...y/tissot-disire

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Automat, jasna tarcza, klasyczny i prawdziwy zegarek z duszą ... Lorus. Sam w niedługim czasie zamierzam go nabyć. Jeśli rozmiar 42mm nie będzie za duży to idealny i do tego tylko 350 zł :)

Fotka zapożyczona z internetu.

post-12004-0-35569600-1358440675.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zaprezentowanych przez Ciebie też będziesz zadowolony - musisz po prostu sam sobie odpowiedzieć czy chcesz nieco nudny i zwyczajny zegarek kwarcowy czy bardziej "nietuzinkowy" z mechanizmem: sprężyna, balans, ruch, życie :)

Tak wygląda ten Lorus od strony dekla - można sobie pooglądać co wprawia wskazówki w ruch.

post-12004-0-86489900-1358441569_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pewnien ze kwarca nie chcę :). Lorus rzeczywiście piekny, tylko z tego co czytałem to mechanizm ma od seiko. Wiec nie wiem czy nie lepiej seiko, mimo iz drożej.

Co do Orienta, to mam mieszane uczucia. Mimo iz tak naprawdę bardzo pasuje do tego czego szukam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Orienta, będziesz zadowolony ;)

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pewnien ze kwarca nie chcę :). Lorus rzeczywiście piekny, tylko z tego co czytałem to mechanizm ma od seiko. Wiec nie wiem czy nie lepiej seiko, mimo iz drożej.

Co do Orienta, to mam mieszane uczucia. Mimo iz tak naprawdę bardzo pasuje do tego czego szukam.

Co Ci przeszkadza w tym Oriencie. Bardzo dobre własne mechanizmy , automat , klasyczny wygląd, odpowiednia wielkość.

Są tez inne wersje tego modelu. Tylko brać .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możecie mi zaproponowac może jakieś zegarki szwajcarskie jeszcze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym przedziale cenowy to bedzie problem . Bierz Orienta .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.