adpiotrek 0 #1 Napisano 26 Stycznia 2013 Na a...o jest aukcja zegara pewnego Jakoś wizualnie mi się spodobał i zaciekawił... Co to jest? Jakiś amerykaniec? Nie ma zdjęć werku (napisałem do sprzedawcy). Z tyłu naklejka z widocznymi literkami: P.H & SZapewne PH to inicjały a S - znaczy "i syn/owie". Czy ktoś może mi podpowiedzieć co to może być za firma? Z góry bardzo dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sergei 1 #2 Napisano 26 Stycznia 2013 CześćPhillip Haas Company PHS zdobył w 1867 roku. W 1920 roku, w czasie kryzysu w Niemczech, firma zbankrutowała, a następnie, w 1927 roku, po reorganizacji, zdobył ponownie i funkcjonowała do 1935 roku, kiedy całkowicie zamknięta. Pierwszą marką, że zostały oficjalnie zarejestrowane - był eksport "Tuetonia Clock Manufaktura" w 1876 roku, na mocy którego ogromna liczba godzin przeznaczonych na wywóz do Stanów Zjednoczonych i Europy. Zagraniczne przedstawicielstwo otwarto w Londynie w 1871 roku. ПриветКомпания Филлипа Хааса PHS заработала в 1867 году. В 1920 г. во время депрессии в Германии фирма обанкротилась, затем, в 1927, после реорганизации, заработала опять и функционировала вплоть до 1935 г, когда закрылась совсем. Первой торговой маркой, которую они официально зарегистрировали - была экспортная "Tuetonia Clock Manufactory" в 1876 году, под которой огромное кол-во часов отправлялось на экспорт в США и страны Европы. Зарубежное представительство фирмы открылось в Лондоне еще в 1871 году. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adpiotrek 0 #3 Napisano 27 Stycznia 2013 wow! Sergei дзякую! Czyli to jednak niemiec na rynek amerykański. A może masz pomysł z jakiego okresu jest ten zegar? p.s. w logo jest chyba "Pędzący królik" ;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sergei 1 #4 Napisano 27 Stycznia 2013 Logo z królika używane od początku firmy. Najpierw było bunny-uchwyt kotwica oś korki na Czarnym Lesie mechanizmu, jest również obecna na zegar, który sięgają 1870 mi. Zarejestrowanych po raz pierwszy logo z zająca miała miejsce w 1883, a potem przybiegła króliczek lewo z literami dna PHS. W 1895 roku pojawiła się nowa logo znak, zając trochę zmienił. Sergey. Логотип с зайцем использовался с самого начала деятельности фирмы. Сначала это был зайчик-держатель оси анкерной вилки на шварцвальдских механизмах, он же присутствует на часах, которые датируются 1870-ми. Первая регистрация логотипа с зайцем произошла в 1883 году, тогда появился зайчик бегущий налево с буквами PHS снизу. В 1895 году произошла новая регистрация логотипа, заяц немного изменился. Сергей. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach