Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ladek22

Problem z przepływowym ogrzewaczem wody.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie polecam firmy Valiant. Ogrzewacz gazowy rozwalil sie w 2 lata. Teraz posiadam ogrzewacz marki Junkers i jestem mega zadowolony. Kumpel w tym biznesie robi i mowi ze Valianty nie radza sobie z wilgotnoscia. Jak w pomieszczeniu gdzie masz piecyk suszysz pranie to szybko sie rozwali.

Na dzialce mam ogrzewacz zbiornikowy na prad polskiej marki (nie pamietam jakiej) i tez jestem bardzo zadowolony. Trzeba tylko pamietac zeby wybrac sprzet z dobra izolacja to woda jest dluzej ciepla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój stary ogrzewacz ponownie zaczął spełniać swoją rolę :)

Pokrętło regulujące ciepłą wodę musi być na full, a kran musi być odkręcony w połowie to wtedy leci ciepła woda! Dziwne, bo miesiąc temu kombinowałem na wszystkie sposoby i stale leciała zimna woda.

Najważniejsze, że mogę się szybko wykąpać :)

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz źle ustawioną dyszę mieszania w zespole wodnym, źle dobraną skalę regulacji płomienia- jak zdejmiesz pokrętło to wewnątrz powinien być wkręt regulacyjny, ale warto sie upewnić jaka jest wielkość płomienia zdejmując obudowę i odpalając piecyk albo trzecia opcja - sadza na ożebrowaniu nagrzewnicy - co też można zobaczyć po zdjęciu obudowy,odpaleniu i zachowaniu płomienia, warto też zwrócić uwagę czy wszystkie palniki działają , jak zrobisz zdjęcie odpalonego piecyka ze zdjętą obudową to bedzie można coś więcej powiedzieć ale o tym wszystkim już pisałem...

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.