Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Perunvit

Casio Edifice EFA-119

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do Was pytanie odnośnie awarii zegarka Casio Edifice EFA-119. Zakupiłem go za granicą (jako nowy) kilka lat temu. Używałem go krótko, bo około 3 miesiące po czym - jak mi się wydawało - wyładowała się bateria. Jako, że sam nie bawię się w żadne naprawy udałem się (już w Polsce) do zegarmistrza. Zegarka nie udało się naprawić (ale już skasować 20 zł jak najbardziej:[ ). Objaw jest taki, że po włożeniu nowej baterii następuje jakby zwarcie, bateria zaczyna się nagrzewać po czym wyładowuje się. Co ciekawe ma to miejsce po dokręceniu dekielka, bez niego zegarek zdaje się pracować normalnie.

Zegarek wylądował w szafie i tak przeleżał te kilka lat. Zainteresowałem się nim ponownie przy okazji poszukiwań "samoprezentu" w postaci nowego zegarka. Zaczynają mnie jednak nachodzić wątpliwości, bo zarówno gust niewiele mi się zmienił, sam Edifice ma całkiem dobrą renomę, a i usterka być może jest błaha i bez zbędnego wydawania pieniędzy mógłbym ponownie mieć krótko co używany zegarek.

Czy ktoś z Was spotkał się z takimi objawami? Ile może kosztować taka naprawa? A może ktoś jest zainteresowany kupnem tego zegarka (wiem, wiem nieodpowiedni wątek;) ), bo taką opcję też biorę pod uwagę.

Dzięki z góry za odpowiedź i pozdrawiam.

Gdzie ja zamieściłem ten post?! Wypada przeprosić i poprosić o przeniesienie. Mogę zrzucić winę na prima aprilis, obfite śniadanie, padający śnieg?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.