jln 0 #1 Napisano 6 Kwietnia 2013 Witam, stworzyłem temat bo już dużo szukałem na forach różnych, ale ni jak nie wychodzi mi ustawienie funkcji DST w zegarku Casio. Funkcja jest ręczna. Może powiem co wiem:DST trzeba mieć właczone gdy jest czas letni czyli teraz, wszystko ok, ale chyba mam ustawiona złą strefe czasową. Mam ustawioną strefe czasową na Berlin i gdy wlacze dst i ustawie godzinę taką jaka jest aktualnie to w Londynie jest według zegarka 2 godziny wstecz czyli coś jest nie tak. Proszę o pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurzjak 0 #2 Napisano 6 Kwietnia 2013 Najpierw zajmij się DST, a potem ręcznie ustaw godzinę. Zrobisz to teraz, a potem wystarczy tylko przestawić z DST. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #3 Napisano 6 Kwietnia 2013 Dokładnie. Kolejność ustawiania musi być następująca: Strefa czasowa (Berlin), DST ON i dopiero potem godzina. Na koniec nie zapomnij, że dla Londynu również musisz ręcznie włączyć DST. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jln 0 #4 Napisano 7 Kwietnia 2013 to troche to glupie bo zeby ustawic dla swojej sterfy czas letni i moc zobaczyc poprawna godzine w innej strefie to dla kazdej innej strefy musze wlaczyc DST i ustawic godzine.. tak to mam rozumiec?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #5 Napisano 7 Kwietnia 2013 Dokładnie tak. W różnych częściach świata czas letni wchodzi w różnych terminach, a poza tym czasami potrafi się to zmieniać (niektóre państwa rezygnują z DST, inne wprowadzają, jeszcze inne zmieniają terminy itp.), tak więc nie może być to ustawianie automatycznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 1 #6 Napisano 15 Kwietnia 2013 Pewnie. Wtedy tylko najpierw zajmujesz się DST, a potem ręcznie ustawiasz godzinę. Zrobisz to teraz, a potem wystarczy tylko przestawić z DST, więc zrób to już teraz, bo czas letni już obowiązuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 1 #7 Napisano 15 Kwietnia 2013 Różnica letniego przesunięcia DST wynosi w sumie jedną godzinę do przodu, więc z początku będziesz krócej spać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach