Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jln

funkcja DST

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, stworzyłem temat bo już dużo szukałem na forach różnych, ale ni jak nie wychodzi mi ustawienie funkcji DST w zegarku Casio. Funkcja jest ręczna. Może powiem co wiem:

DST trzeba mieć właczone gdy jest czas letni czyli teraz, wszystko ok, ale chyba mam ustawiona złą strefe czasową. Mam ustawioną strefe czasową na Berlin i gdy wlacze dst i ustawie godzinę taką jaka jest aktualnie to w Londynie jest według zegarka 2 godziny wstecz czyli coś jest nie tak. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw zajmij się DST, a potem ręcznie ustaw godzinę. Zrobisz to teraz, a potem wystarczy tylko przestawić z DST.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Kolejność ustawiania musi być następująca: Strefa czasowa (Berlin), DST ON i dopiero potem godzina. Na koniec nie zapomnij, że dla Londynu również musisz ręcznie włączyć DST.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to troche to glupie bo zeby ustawic dla swojej sterfy czas letni i moc zobaczyc poprawna godzine w innej strefie to dla kazdej innej strefy musze wlaczyc DST i ustawic godzine.. tak to mam rozumiec??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak.

W różnych częściach świata czas letni wchodzi w różnych terminach, a poza tym czasami potrafi się to zmieniać (niektóre państwa rezygnują z DST, inne wprowadzają, jeszcze inne zmieniają terminy itp.), tak więc nie może być to ustawianie automatycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie. Wtedy tylko najpierw zajmujesz się DST, a potem ręcznie ustawiasz godzinę. Zrobisz to teraz, a potem wystarczy tylko przestawić z DST, więc zrób to już teraz, bo czas letni już obowiązuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica letniego przesunięcia DST wynosi w sumie jedną godzinę do przodu, więc z początku będziesz krócej spać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.