Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Alice

Jak ustawić godzinę w zegarku kwarcowym Hanowa Swiss Military

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów !!! mam pytanie do fachowców . Posiadam zegarek kwarcowy Hanowa Swiss Military 6-4156.13.007 mechanizm RONDA 5030D nie potrafię ustawić godziny, wskazówka sekundnika stoi w miejscu, wykluczam baterie, proszę o wskazówki, sprawa wydaje sie być banalnie prosta ale nie mogę sobie poradzić z problemem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę nie w tym miejscu napisałeś swojego posta.To jest nowy zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam być może źle napisałem gdyż jestem kompletnie nowy, owszem zegarek jest nowiusieńki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co się dzieje jak kręcisz koronką?czy pozostałe funkcję działają czy zegarek cały staną?jesteś pewien że to nie kwestia bateri?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostałe funkcje działają dlatego wykluczam baterie, Po wyciągnięciu koronki w pozycje numer 2 ustawiam godzinę i wciskam koronkę do pozycji wyjściowej wtedy powinien ruszyć mały sekundnik, no chyba że coś źle rozumuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy godzine normalnie wskazuje tylko sekundnik nie chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek nie wskazuje godziny, sekundnik stoi, zegarek jakby stanął, wcześniej zaraz po kupnie chodził prawidłowo, czyźby sie popsul ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sekundnik duży czy na małej tarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli po kupnie chodził normalnie i staną czy przestawiałeś coś i wtedy to się stało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sekundnik na małej tarczy po prawej stronie, taki jak na zdjęciu powyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kupnie chodził normalnie ale chcialem przestawić godzine i przestał chodzić a taki miałbyć niezawodny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może jakąś sekwencję wykonałeś.Powiem szczerze że trudno tak stwierdzić.Musisz popróbować trochę i może ruszy a jeśli nie to reklamuj.A czy jak w druga pozycję wyciógłeś koronkę to nie zrobiłeś tego za mocno?może coś przeskoczyło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zegarkami zawsze obchodze sie bardzo delikatnie także wykluczm mechaniczne uszkodzenie być może wcisnołem jakąś sekwencje tylko jaką :D nie sądzilem ze ustawienie godziny w chronographie może być tak skomplikowane :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na 90% trzeba wymieć baterię. Od tego zacznij. Sugeruję wymianę w zakładzie zegarmistrzowskim, a nie byle gdzie :)

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.