Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MDA

INGERSOLL Grand Canyon IV IN6900RWH

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chce kupic mężowi zegarek na urodziny i wiem ze podobal mu sie wlasnie taki INGERSOLL Grand Canyon IV IN6900RW. Naczytałam sie jednak ze to Chinszczyzna i teraz sie zastanawiam czy warto. Moze ktoś z fachowcow cos doradzi? Nie jestem uprzedzona do producentów z Azji jezeli jakosc idzie w zgodzie z ceną, bo przecież teraz wszystko jest i tak produkowane w Chinach, a mogę wydac max do 2 tys.

http://www.abento.pl...emart&Itemid=53

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Faktycznie mechanizmy w zegarkach Ingersoll pochodzą z Chin. Sa to takie same mechanizmy, które można spotkać w zegarkach marki Shanghai (chińskiej marki z kilkudziesiącioletnią tradycją). Część ceny zegarka jest oczywiście za markę Ingersoll, ale jakościowo raczej nie będzie zastrzeżeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam dwa Ingersoll'e, które służą mi jako "wycieruchy" na co dzień ;) i przez ostatnie pół roku ich używania, nie mogę im nic zarzucić. Bardzo przyzwoite zegarki w swojej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostalem taki identyczny jakis czas temu, rzadko na lapie ale nic mu sie nie dzieje wykonanie wyglada dosc dobrze . ale to nie zmienia faktu ze to chinszczyzna i tym od niego wieje, ja bym nie kupil !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

nic mu sie nie dzieje wykonanie wyglada dosc dobrze . ale to nie zmienia faktu ze to chinszczyzna i tym od niego wieje, ja bym nie kupil !!!

No argumentacja po byku...facepalm.gif

Skoro wykonanie ok i nic mu się nie dzieje, to w czym problem? I w jaki sposób wieje chińszczyzną? Ja w Ingersollach nie zauważam niczego do czego mozna się jakoś bardzo czepiać w tym budżecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem w tym ze zegarek jest napackany wyglada na wszystko majacy a niema nic! te wszystkie przyciski uzywa sie do zmiany daty czyli co kilka miesiecy ,zmiana daty (roku) jest mozliwa tylko manualnie ! generalnie dla mnie ten zegarek to zabawka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

problem w tym ze zegarek jest napackany

Ekhm...

001.jpg

Naćkany chyba jeszcze bardzej... Kwestia gustu więc nie podlega dyskusji.

wyglada na wszystko majacy a niema nic! te wszystkie przyciski uzywa sie do zmiany daty czyli co kilka miesiecy ,zmiana daty (roku) jest mozliwa tylko manualnie ! generalnie dla mnie ten zegarek to zabawka

No jak nie ma nic? Ma rozbudowany kalendarz. Chyba za tę kwote nie spodziewałeś się chronografu w zegarku, którego cena trochę wynika z używania marki której nazwa jest znana od dawna.

Dalej nie rozumiem wiania chińszczyzną. Jest to normalny zegarek z multidatą jakich wiele w świecie zegarków. Nie wiem co musiałby mieć żeby nie być dla Ciebie zabawką/ Chrono? Już widzę jak często byłoby ono używane - chrono większośc ludzi kupuje ze względu na ładny wygląd, a nie użyteczność mechanicznego stopera, który jest daleko mniej dokładny niż stopery elektroniczne (pomijam limitowane konstrukcje TAG Heuera, które traktuje się raczej ciekawostkowo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe zegarki ale raczej nie są warte tyle, ile żądają za nie w salonach sprzedaży (historia tego producenta jest już wliczona w cenę). Podobno są problemy z częściami zamiennymi i mechanizmy lubią padać(opinia byłego salonu sprzedaży w Krakowie)lub jest zupełnie odwrotnie(opinia uzyskana w Katowicach).

Reasumując,można zaryzykować tylko trzeba dorwać zegarek w niższej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.