Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Bryku2

Helson - zakup od producenta

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

zastanawiam się nad zakupem Seasharka 45 mm ze sklepu producenta,cena 600 usd z shippem (FeeDex), wysylka z Hong Kongu.

Producent deklaruje ze NA ZYCZENIE moze zaniżyc wartość zadeklarowaną przesylki ale wiadomo nie ponisi za to odp. wtedy jezeli coś się stanie.

Kupowalem wiele zegarków w zyciu na Zatoce m.in. i wiem z doswiadczenie,ze jak Fee Dex, to zawsze byly opłaty celne.

http://www.helsonwatch.com/shark-diver-45.php

Macie jakies doswiadczenia z zakupem z Helson?

pozdro

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku wysyłki kurierem ponad 90 proc. przesyłek jest sprawdzanych (otwieranych) w urzędzie celnym. Bardzo mała szansa na uniknięcie opłat: cło + VAT. Dużo mniejsze ryzyko jest przy wysyłce zwykła przesyłka rejestrowana...

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak jest w Twoim UC, ale na śląsku praktycznie wszystkie przesyłki z deklarowaną wartością powyżej minimum są otwierane i sprawdzane (moje trzy czy cztery nie uniknęły całej procedury). Bez różnicy czy kurierskie, rejestrowane czy zwykła poczta lądowa (ground mail).

Jeśli zaniżysz wartość (kwestia czy się to kalkuluje, no i w sumie legalnie nie jest ;-) )to pamiętaj o płatności na 2 razy - pierwsza część zgodnie z wartością na deklaracji, reszta w drugiej części, żeby w razie czego mieć podkładkę co do faktycznej wartości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.