Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

maze123

Dylemat - zakup zegarka bez papierow na Chrono24

Rekomendowane odpowiedzi

Temat pewnie juz walkowany i wielu z Was jest tutaj duzo bardziej doswiadczonych wiec licze na pomoc. Otoz chcialbym zakupic zegarek w budzecie okolo 2 tys Euro. Jak to czesto bywa okazalo sie, ze to kwota troche graniczna i na to co naprawde mi sie podoba to troche malo. Postanowilem wiec poszperac w uzywkach i znalazlem na chrono24 fajnego Zenita, o ktorym juz wczesniej myslalem za ¼ cene nowego. Zegarek niestety bez papierow, o czym sprzedawac lojalnie informuje. Zreszta sprzedawca to trusted seller od 2012 r. i ma tez konto na Ebay z dobrymi ocenami. Zdjecia tez, gdy je zobaczylem wydaja sie przedstawiac autentyczny zegarek.

Dobry humor opuscil mnie gdy zobaczylem to http://www.all-famous.com/Zenith-Automatic-Steel-03.0550.685-01.C507-27906.html

Czyli replika/podroba jakolwiek nazwac, ktora wydaje sie wysokiej jakosci i po zdjeciach mysle, ze moglbym sie nabrac. Nie wiem czy rzeczywiscie jest to podroba wysokiej jakosci czy do zdjec biora oryginalne egzemplarze, niemniej jednak moj zapal opadl.

I tu prosba o wasze doswiadczenia w takich sytuacjach badz wasze opinie. Warto ryzkowac czy tez raczej byscie sobie odpuscili w takiej sytuacji.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze często wystawiający podróbki posługują się zdjęciem oryginału. Nie wiem jak jest w tym wypadku.

Po drugie trusted seller oznacza, że płaci prowizje w terminie :)

Może wrzuć tą ofertę,którą jesteś zainteresowany.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym od prywaciarza nie kupił, nie masz praktycznie żadnej ochrony jako kupujący.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Odpuściłbym, kiedy miałbym wątpliwości. Kilkaset euro po drodze nie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam swiadomosc, ze status trusted seller tak naprawde o niczym nie swiadczy i moge byc wykiwny tak czy inaczej. Moze ktos z Was mial do czynienia z tym sprzedawca. Na moj nos mysle, ze to nie kretacz, ale nie latwo postawic na to 2 tys. <_<

https://www.chrono24.pl/zenith/grande-port-royal-reserve-de-mache--id2423025.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym od prywaciarza nie kupił, nie masz praktycznie żadnej ochrony jako kupujący.

Wyglada, ze to firma. No i chyba mam pewna ochrone jezeli place przez paypal? Nigdy nie wchodzilem w spor w przypadku platnosci przez paypal, ale slyszalem, ze jest jakas tam teoretyczna szansa odzyskania kasy w przypadku gdy sprzedajacy nie wywiaze sie prawidlowo z umowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcąc dublować a widze ze temat już się wyczerpał... mam pytanko

maze123 wspomina ze " mam pewna ochrone jezeli place przez paypal"

chciałbym się upewnić co do tej ochrony

zakup chec dokonać od prywatnej osoby nie ze sklepu

czy jeśli przyśle mi ziemniaka bądź nic nie przyśle czy odzyskam pieniądze?

czy gdzies to jest napisane jak WÓŁ ze paypal zwróći mi tą kaskę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcąc dublować a widze ze temat już się wyczerpał... mam pytanko

maze123 wspomina ze " mam pewna ochrone jezeli place przez paypal"

chciałbym się upewnić co do tej ochrony

zakup chec dokonać od prywatnej osoby nie ze sklepu

czy jeśli przyśle mi ziemniaka bądź nic nie przyśle czy odzyskam pieniądze?

czy gdzies to jest napisane jak WÓŁ ze paypal zwróći mi tą kaskę?

a nie możesz kupić w pewnym źródle, mam na mysli naszego klubowicza (staniswiss) - transakcja pewna jak w banku (szwajcarskim), masz wówczas zero stresu i komplikacji... pomyśl!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.