qniczynka 95 #1 Napisano 7 Czerwca 2013 Witam, mam plan kupić niedrogi zegarek garniturowy - automat. Spodobał mi się Orient Symphony ER27007W http://orientwatchusa.com/er27007w Podoba mi się w tym zegarku:- szafirowe (płaskie) szkło - wygląd i średnica- sensowny WR Nie podoba: - brak anty refleksu- grubość 12mm Pytania: czy 12 mm to za dużo na garniturowca?Inny zegarek w tej cenie z szafirem ale cieńszy i powłoką AR? Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goTomek 17 #2 Napisano 7 Czerwca 2013 Tam nie ma szafiru, co nie dziwi za te pieniądzeMiałem symfonię srebrnej kopercie z czarną tarczą, bardzo ładny zegar, ale brudzil się od samego patrzenia, tzn łapał tłuste smugi na szkielku i kopercie, ciągle go wymieniłem i strasznie mnie to wkurzalo ;-)I jeśli masz wielką łapę to OK, ale na mojej 16,5 te 12mm grubości to było ciut za dużo Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 95 #3 Napisano 7 Czerwca 2013 Tam nie ma szafiru, co nie dziwi za te pieniądzeMiałem symfonię srebrnej kopercie z czarną tarczą, bardzo ładny zegar, ale brudzil się od samego patrzenia, tzn łapał tłuste smugi na szkielku i kopercie, ciągle go wymieniłem i strasznie mnie to wkurzalo ;-)I jeśli masz wielką łapę to OK, ale na mojej 16,5 te 12mm grubości to było ciut za dużo Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2 Ok przekonałeś mnie. Dzieki, szukam dalej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goTomek 17 #4 Napisano 7 Czerwca 2013 W tej cenie ciężko będzie o automat z szafirem, musisz jakieś kryteria poluźnić, albo więcej kasy, albo mineralne szkiełko, albo bakteria No chyba że coś z drugiej ręki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach