Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

HappySheep

pomozcie prosze w wyborze zebarka do 1500zl

Rekomendowane odpowiedzi

W tej cenie można dostać coś lepszego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tu Ci nie ulatwie. ja bym tego nie kupil. To zegarek modowy i raczej z czyms takim nigdy powaznie sie nie wyglada ;) Wszystkie propozycje podane przez kolegow byly zdecydowanie lepsze i te ktore sie pewnie pojawia tez beda lepsze. Zauwaz, ze nikt nie proponuje ci tu zegarkow esprita, Lacosty czy armaniego, a ten cerrutti to wlasnie ta sama polka. Zegarek na krotko z trendy logiem tak jak damska torebka dzis ok, jutro juz nie :) . To co Ci napisalem powyzej to tylko koniecznosc uswiadomienia Ci, ze warto przemyslec to, czy osoba obdarowana bedzie wstanie docenic swego rodzaju niepraktycznosc, a zarazem szlachetnosc wnetrza zegarka mechanicznego. Wszyscy sie tu rzucili z zegarkami mechanicznymi bo taka tu jest dziwna tradycja i rozmowa o zegarkach kwarcowych jest fe :) Nikt sobie nawet nie probuje zadac pytania, czy obdarowanemu bedzie to pasowalo :) Dlatego najpierw ty powinnas odpowiedziec sobie na to pytanie, a potem brnac w mechanika albo pozostac przy kwarcu :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezydent Komorowski nosi Atlantica kwarcowego na baterie za okolo tysiaka kupionego i to jest wyjscie z calej sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrz na takie marki jak: Certina, Tissot, Seiko ewentualnie Atlantic (chociaż ja bym tą marke odpiuścił) i bez wzgledu czy wybierzesz kwarc czy mechaniczny wybór myślę, ze będzie dobry a obdarowany zadowolony. Skup się na tych markach i będzie OK. Postaw na pewniaki i nie szukaj innych bo przekombinujesz.

Unikaj wynalazków jak ten modowy co wkleiłaś w linku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok.... 

dzieki :) teraz chociaz zrozumialam o co biega w tym wszystkim. Mysle, ze bede szukac wsrod kwarcowych, bo BARDZO watpie aby moj luby docenil mechaniczny jesli mialby go co chwile przestawiac i lazic z nim do zegarmistrza ^^ 

w takim razie 
http://allegro.pl/zegarek-seiko-kurier-0zl-gwarancja-pl-snq105p1-i3344972424.html  (tylko z czarnym paskiem bylby lepszy:S )

http://allegro.pl/zegarek-seiko-kurier-0zl-gwarancja-pl-srn033p1-i3292615944.html

http://allegro.pl/tissot-txl-t061-510-16-051-00-t0615101605100-i3335283662.html

http://www.firmowezegarki.pl/zegarek-tissot-t0354391603100,p6617.html

http://www.firmowezegarki.pl/zegarek-tissot-t0636171605700,p6580.html

cos w tym rodzaju bedzie ok ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/meski-citizen-eco-drive-ca0021-02e-titanium-chrono-i3279768338.html

hmmm no ok, wygladaja calkiem spoko, poczytalam sobie troche na ten temat.... ale tak w praktyce jak sie sprawdzaja ? :> (moze ktos sie jakos podzielic doswiadczeniami ?) zeby nie bylo, ze potem sie zdecyduje i znow bedzie jak z tymi mechanicznymi :P

plus jest taki, ze dzieki Wam teraz przynajmniej wiem na co zwracac uwage patrzac na te zegarki... bo wczesniej to jedna wielka czarna masa byla :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie to radze Ci pozostac przy Seiko Premier z tym Open Heart, lepszego zegarka nie znajdziesz w tej cenie,a i koledzy beda zazdroscic twojemu mezowi jak zobacza ten zegarek.Pisalem wczesniej o Atlanticu bo sa ladne modele kwarcowe ale no coz, ja bym chcial pod choinke wlasnie Premiera z Japonii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie to radze Ci pozostac przy Seiko Premier z tym Open Heart, lepszego zegarka nie znajdziesz w tej cenie,a i koledzy beda zazdroscic twojemu mezowi jak zobacza ten zegarek.Pisalem wczesniej o Atlanticu bo sa ladne modele kwarcowe ale no coz, ja bym chcial pod choinke wlasnie Premiera z Japonii

w pelni popieram taki Seiko po prostu bedzie robic wrqzenie nawet na niezorientowanych w tematyce zegarkowej. Wywola spory efekt Wow a wlasciciel bedzie dumny.

Z tym serwisowanie koledzy troche strasza zaloze sie ze 10 lat bez wizyty u zegarmistrza tak prosty mechanizm bedzie bez problemu dzialal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ludzie.... co czlowiek to ma inne zdanie :D

tak na wyglad to mi ten SEIKO Premier SSA021J2 4R39 Open Hearth sie najbardziej podoba... no ale z logicznego punktu widzenia moze lepiej by bylo jednak kwarcowy... sama nie wiem tbh... tyle, ze z tych kwarcowych co je ogladalam wszystkie sa takie....podobne do siebie ^^

to naprawde nie powinno byc takie skomplikowane.

a tak serio,serio: czesto przy takiem zegarku mechaniczym trzeba grzebac ? bo juz pal szesc z niedokladnoscia, bo to sobie mozna zawsze wyregulowac, ale chodzi mi o wizyty u zegarmistrza i jakies inne "dbania" o niego... ? jak to w praktyce wyglada ? duzo z tym zachodu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mywatcheshub.com/seiko-premier/seiko-men-japan-premier-4r39a-sport-xpress-ssa024-ssa024j1-p-14926/ tu link do najladniejszego Seiko na swiecie. Wcale nie trzeba latac ciagle do zegarmistrza z mechanikiem,wystarczy raz na pare lat a jesli chodzi o dokladnosc to takie Seiko wystarczy raz na tydzien ustawic i to jest 15sekund roboty.Jak spieszy to tylko lekko koranka cofnac wskazowke np. o 1minute do tylu i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponizej masz gotowiec, wybierz sama - każdy zegarek to dobry wybór:

Nr. 1 Mechaniczny nakręcany automatycznie z otwarty sercem balansu

na plus:

- pięknie widoczny pracujący mechanizm

- zrobi wrażenie na kolegach z pracy, wywołą poruszeni i zdziwienie, że nie ma baterii, że coś sie w środku rusza itp

- bardzo wysoka jakość wykonania

- przeszklony dekiel przez który widać dokładnie pracę mechanizmu, jak się nakręca itp

na minus:

- jeśli go nie nosimy zatrzyma się i trzeba go ustawiać

- potrzeba serwisowania co kilka lat (smarowanie mechanizmu itp)

- mniej dokładny od kwarcowych

post-12004-0-18238500-1371995026_thumb.jpg

post-12004-0-57034400-1371996383_thumb.jpg

post-12004-0-18312700-1371996393_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nr. 2 Kwarcowy na baterie

na plus:

- wygoda w użytkowaniu (nie zatrzyma się nie noszony, wysoka dokładność wskazywania czasu)

- wygodny kalendarz - sam dostosuje się do dłuższych i krótszych miesięcy

na minus:

- nie ma w sobie tej magii mechanicznego mechanizmu

- potrzeba wymiany baterii co kilka lat

post-12004-0-49381900-1371995204_thumb.jpg

post-12004-0-95497800-1371996768.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nr. 3 Kwarcowy bez baterii tzw hybryda (ma wbudowany akumulator, który ładuje się poprzez ruch ręki).

na plus:

- wygoda w użytkowaniu (nie zatrzyma się nie noszony, wysoka dokładność wskazywania czasu)

- bez obsługowy - nie trzeba nakręcać, nie trzeba wymieniać baterii

- z tego co pamiętam to ma system oszczędzania energii tzn gdy leży nie noszony tydzień zatrzyma wskazówki, ale czas nadal będzie odmierzał. Gdy go weźmiemy do ręki i nim poruszymy skazówki same ustawia aktualną godzinę i dzień. Wywołuje to efekt wow gdy widzimy jak wskazówki same gnają aby ustawić odpowiednią godzinę :)

na minus:

- tu jedynie malutki minusik, ze nie ma w sobie magii mechanicznego zegarka, ale trochę po nim przejmuje, że mimo wszystko sam się nakręca

post-12004-0-44349600-1371995439.jpg

post-12004-0-30066500-1371995451.jpg

post-12004-0-25129700-1371995463_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy z powyższych modeli uważam, że sprawi ogromną radość obdarowanemu co ważne każdy wybór będzie słuszny a Ty będziesz miała świadomość dobrze wydanych pieniędzy na prawdziwy nie modowy zegarek. Co jeden przedstawiony to ładniejszy :) Każdy z zaprezentowanych zegarków na żywo będzie prezentował się jeszcze lepiej.

Co ważne Seiko serii Premier jest produkowane w Japonii, a ich jakość w tej cenie jest najczęściej niedościgniona względem zegarków Szwajcarskich i wszystkich innych w tym pułapie cenowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejrzalam z milion stron z zegarkami....pogadalam ze znajomymi... przemyslalam doglebnie kwestie i....

SEIKO Premier SSA021J2 4R39 Open Hearth wygrywa :D

w tym przedziale cenowym jest najladniejszym zegarkiem jaki znalazlam (przynajmniej moim zdaniem). to jego okienko jest po prostu kochane ^^ miejmy nadzieje, ze fakt iz jest on mechaniczny a nie kwarcowy nie bedzie sprawial nam problemow.

dziekuje Wam BARDZO za pomoc i wskazowki :) 

Pozdrawiam serdecznie ze slonecznego Krakowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.