Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ziko

Zegarek swatch

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się poradzić was ws. zakupu tego zegarka ceneo.pl/11033246#tab=spec . Czytałem w jednym z postów że zegarki swatch to takie jednorazówki o dłuższej żywotoności. Czy ten zegarek zalicza sie właśnie do tego typu zegarków? ? ? to jest dla mnie najwazniejsze. Jak wygląda ekspolotacja takiego zegarka? czy po dwóch latach tylko do śmieci ? ew czy jest wart swej ceny. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swatche to jednorazówki, które w Stanach sprzedawane są w kioskach. Jak na Polskę to trochę za wysokie mają ceny. Są to zegarki które mają wyglądać ładnie na ręce i być tanie, nic więcej po nich nie oczekuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swatch to jednorazówki- ale w tym znaczeniu,że są nienaprawialne bo nie da się ich otworzyć. Mój pierwszy porządny szwajcarski zegarek to właśnie swatch! Kosztował całe 17$ i musiałem po niego jechać do stolicznego pewexu! Po dwóch latach ciągle go nosiłem. Dziś ma jakieś 25 lat i czasem go jeszcze nakładam na ekstremalne okazje długiego przebywania w wodzie etc. Jak się domuślasz do dziś wskazuje czas ! W sumie mamy z żoną 4 zegarki tej marki - chyba jeden się zepsuł-sprawdzę i dam znać.

Jak widzisz więc nie jest to jednorazówka taka "do końca"

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swatche to jednorazówki, które w Stanach sprzedawane są w kioskach. Jak na Polskę to trochę za wysokie mają ceny. Są to zegarki które mają wyglądać ładnie na ręce i być tanie, nic więcej po nich nie oczekuj.

Ale tylko w kioskach Swatch ;)

Faktycznie zdecydowana większość Swatch-y jest nienaprawialna(wyjątkiem są stare automaty na zmodyfikowanej 2824-2 i nowe chrono automat).

Są proste w użytkowaniu, wymienia się tylko baterie, zrobione z dobrej jakości materiałów. Ogólnie mogę polecić. Sam mam dwa i jestem zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.