Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Mariusz Kowalczyk

Seiko Sportura SNAC03P1 - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy!

w jednym ze sklepów pojawiła się ostatnio możliwość kupienia Seiko Sportura SNAC03P1 w dość atrakcyjnej cenie. Z wyglądu zegarek mi się podoba, miałem do tej pory różne Seiko (SRP027k1, SBDC001, SKX781K1, vintydżowego Kinetica) i z jakością nigdy problemu nie było. Nie wiem natomiast jakie są SEIKO z serii Sportura. Chodzi mi przede wszystkim o niezawodność (cal. to chyba 7T62?), jakość wykonania. Na żywo niestety ww. modelu nie jestem w stanie zobaczyć :(. Stąd pytanie czy warto, czy może lepiej szukać czegoś innego? Miał ktoś Sporturę? A może ktoś ma zegarek z tym mechanizmem?

Pzdr!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz w ciemno, co do jakości i wykonania na pewno się nie zawiedziesz (Seiko jakoś wyjątkowo dba o swoje kwarce, często trafiają się modele zdjełane w JP),

natomiast, jeżeli to co chcesz kupić jest na pasku, to trochę bym się zastanowił - te paski są dedykowane i stosunkowo drogie 180-300zł (przed zakupem obejrzyj ceny na ebay),

w niektórych typach po sporej gimnastyce można próbować przerobić zwykły (nie wiem czy da się w podanym przez Ciebie modelu), prawdopodobnie te tańsze mogą być chińskimi zamiennikami,

Ja osobiście Sporturze mówię TAK, ale tylko na bransolecie ew. ze standardowym mocowaniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wpis Burns. Co do paska to czy forumowi strapmejkerzy mając oryginał mogli by wykonać jakiś zamiennik?

http://www.tungchoywatch.com/images/SEI-RU22-242.jpg coś takiego (nawet w odpowiedniej skórce) nie powinno być takie trudne do wykonania? O ile da się przełożyć te metalowe elementy mocujące z poprzedniego paska. Pytanie tylko czy się da? :\ bo płacić 150 zł za pasek to jeszcze udzie ale 300 zł to już słabo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.