Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

youssarian

Zegarek na 60-te urodziny dla ojca.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję zegarka na prezent dla mojego ojca. Przedstawię pokrótce moje wymagania i liczę na Waszą pomoc w wyborze.

- Ojciec jest dość solidnie zbudowanym gościem i w nadgarstku ma swobodnie ok. 20cm, więc zegarek powinien być raczej słusznych rozmiarów (średnica 42mm wzwyż)

- Jest aktywny zawodowo - prowadzi kilka sklepów spożywczych, więc jego codzienność to wyjazdy po zaopatrzenie, ładowanie i rozładowywanie towarów, czasem obsługa za ladą. Z tego względu raczej garniturowce odpadają. Zegarek miałby mu towarzyszyć na co dzień, więc raczej szukam czegoś w stylu EDC.

- Zegarek ma mieć podstawowe funkcje - godzina, datownik, dzień tygodnia, wodoszczelność na poziomie wytrzymującym nieopatrzne umycie pod kranem, powiedzmy te 50m wystarczy.

- No i ograniczenie finansowe - max. 700zł.

Wiem, że to niedużo, ale na tyle mnie stać. Proszę o sugestie w wątku i dziękuję zainteresowanym za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy jaki się przychdzi na myśl po Twoim opisie to Seiko Monster  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym celował w Big Mako z racji dużego nadgarstka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja pierwsza myśl to Seiko skx007 ale to tak na gorąco. Myślę, że przydałby się większy zegarek niż skx

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli szukałbym EDC to w tym stylu, ale zegarek ponad 2 razy droższy niż budżet... Ale zawsze można znaleźć coś podobnego. Chodzi mi tu wyłącznie o styl. Może być dla 60 latka? ;)

post-56726-0-09002000-1374744011_thumb.jpg

Może poproś o pomoc żonę solenizanta? :D

EDIT: Może używany klasyk? :)

http://allegro.pl/certina-club-2000-1968-rok-i3418325738.html

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie w podobnym stylu widzialem zegarki Atlantica (seabase lub seacrest), tylko nie wiem czy warto w niego inwestowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.