Emdluh 0 #1 Napisano 5 Sierpnia 2013 Szanowni PaństwoTo mój drugi post ale pierwszy dotyczący zegarka naręcznegoZakupiony na znanym Wam portalumodel Ocean Pearl 165-54-07mam pytanie czy w waszym zacnym gronie jest ktoś kto może potwierdzić oryginalnośćwskazówki sekundnika kolor pomarańczowy lub koralowy, kolor cyferblatu nie do określenia brąz perłowy wchodzący w wiśniowyczy może ma ktoś dostęp do katalogu z okresu 1970 -1975 Mam także pytanie odnośnie eksploatacjiczy mogę nakręcać ten mechanizm poprzez koronkę czy tylko ruchem ręki lub rotomatem - bardzo ciężko się ją dokręca czuć wyraźny opórzegarek był już u zegarmistrza ale ten tylko wyczyścił po nadmiernym zaolejeniu włosa - zegarek śpieszył 5 min podczas 2 godzin, - więcej zegarmistrz nie zrobił bo należało by wykonać przegląd ale tego nie zasugerowałteraz po tygodniu śpieszy ok 2 min na dobę - czy to normalne czy możne jeszcze jest coś nie takdo tej pory na co dzień nosiłem Adriaticę 1072 ETA 2824-2 jeżeli chodzi o wielkość i wygląd to Enicar jest dużo ładniejszy ale niestety mniej dokładny poza tym lżej chodzi koronka naciągudla mnie ten enicar jest przepiękny mimo tej niedokładności dziękuję za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach