Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość karolkotylo

renowacja zegarka doxa w Lublinie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość karolkotylo

czy moze mi ktos powiedziec gdzoe mozna odnowic stary zegarek Doxa pochadzacy nanjprawdopodobniej z poczatku lat 50-tych w Lublinie.Kogo polecacie?

Ile moze kosztowac wymiana sprezyny w w/w zegarku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, za nic na świecie nie oddawaj zegarka nikomu w Lublinie. Przerabiałem ten temat, akurat także z Doxą, tyle że nieco młodszą. Zegarmistrz - na Narutowicza, nie pamiętam, jak się nazywa - rozebrał zegarek na części i oddał do złotnika - chodziło o renowację koperty. Ale żaden z nich nie wpadł na to, żeby ją chociaż wypolerować, nie mówiąc już o oszlifowaniu w celu usunięcia resztek starej powłoki. Skutek - dostałem do ręki zegarek łaciaty, paskudny, z rysami, które chciałem usunąć i zapłaciłem za to ok. 200 zł. Szkod agadać. Zegarmistrz źle złożył całość, wskazówka sekundnika (to mechanizm z małą sekundą, Pesseux 7001) obtarła część giloszowania zanim się zorientowałem, że to nie zabrudzenie.

Mogę polecić natomiast serwis Doxy we Wrocławiu, p. Bronisław Doliński, pl. Uniwersytecki - znajdziesz adres w sieci. Wysłałem do niego ten sam zegarek, wrócił jak nowy, wszystko pięknie wykonane, mechanizm umyty, zakonserwowany i wyregulowany, zmieniona koronka, szkiełko, uszczelki. Cena 250 zł. Polecam, bo warto. To najlepszy serwis DOxy w Polsce.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Stan

Zegarmistrz na Narutowicza to chyba Batyra (jeśli się pomyliłem, przepraszam). Rzeczywiście - jakiś taki...

Może warto spróbować w małym podwórku przy Świętoduskiej.

Robiłem tam drobne rzeczy i mam raczej pozytywne wrażenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość karolkotylo

no wlasnie Ci panowie ze Swietoduskiej sa bardzo mili i maja pojecie o robocie.Polecam ich, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.