Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pit

Epos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam na oku zegarek firmy epos, nr 3394. Wsklepie kosztuje okolo 7800, jednak jest szansa na wynegocjowanie ceny ok 7 tys. Nadal jest to sporo pieniedzy dlatego mam pytanie czy warto tyle placic za taki zegarek...

Pzdr

Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Ci się podoba to bierz. Jednak jak dla mnie cena to żadna okazyjna nie jest i ogólnie w tej cenie Epos to dla mnie za drogi. Lubie Eposy w przedziale 3-5 tys zł, a 7 tys to już za dużo. W takim pułapie wolałbym Eterne, Longinesa, Bauma (również w takiej kolorystyce biało niebieski) i kilka innych lub chociażby Maurice Lacroix Pontos w chronografie za około 5500 zł.

Jest jeszcze rewelacyjny w tej cenie Frederique Constant na mechanizmie In house także poza konkurencją.

Nie znaczy to oczywiście, że ten Epos jest zły tak tylko wyrażam swoje zdanie.

Pozdrawiam
Michał

post-12004-0-55652400-1378555853_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, nie ma takiej opcji żeby EPOS na VJ 7750 w wersji TOP kosztował poniżej 7000 PLN :)

Pit jesli lubisz niebieskie akcenty i podoba Ci się ten EPOS , w tej samej linii Emition w podobnej cenie masz zegarek z mojego avatara i to jest o ile się dobrze orientuję ;) bestseller z tej marki w PL.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEj, dzieki za odp. No wlasnie ten eposik mi sie bardzo podoba. Biore jeszcze pod uwage erarda:

Louis Erard heritage

Nr referencyjny: 78259AA21.BDC21

Baumy na stronie znanego sklepu z bizuteria sa troche drogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawle zapewne masz racje, że nie ma takiej opcji aby taki Epos był tańszy i z pewnoscią jest warty tych pieniędzy ale.... wybralbym inny :)

Pit mimo wszystko to Twój zegarek jeśli Epos do ciebie przemawia... spełnij marzenie i kup :) Rozważ jeszcze proponowanego Eposa z kolegi Awatara bo ciekawy.

Odnośnie Louis Erard heritage Nr referencyjny: 78259AA21.BDC21 bardzo fajny, bardziej podoba mi sie od Eposa, a cena rozsądna.

Ogólnie masz ciekawy budżet takze jest w czym wybierać.

Zeby jeszcze troche namieszać... moze Hamilton

post-12004-0-46614700-1378556514_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michal pelna zgoda, wzrost budzetu rozszerza zakres zegarkow i wiekszy staje koszt utraconych mozliwosci.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tik tak,

Musial bym go zobaczyc na zywo i przymierzyc. Zegarek bede nosic do koszuli a ten eposik patrzac na zdjecia moze dziwnie wygladac i za bardzo rzucac sie w oczy:)

Natomias frederique wyglada "pociagajaco" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze sie właśnie zastanów czy na pewno potrzebujesz do dość eleganckiego zegarka chrono ? Tak czy inaczej najlepiej zobaczyć na żywo, poprzymierzać i wóczas sie ukierunkować co do wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tik tak,

Na tych zdjeciach jest to calkiem inny zegarek! (dzieki za linka)

Jade zaraz do sklepu zobaczyc czy jest dostepny, wtedy bym go przymierzyl.

Michal,

Ten epos 3394 moim zdaniem tez wyglada calkiem elegancko. Mierzylem go wlasnie do koszuli i bylo ok. Garniturow nie nosze, wiec super eleganckiego zegarka nie potrzebuje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

Jak bylem w sklepie, pojawila sie okazja za podobne pieniadze kupic

Baume & Mercier

Nr referencyjny: M0A10000

Wyglada super. Co o tym sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeś się uparł z tym chrono :D Jak już miałbym wybierać i będą to na pewno podobne pieniądze to brałbym B&M

Jednak zastanów się po co Ci komplikacja, z której prawdopodobnie nigdy nie będziesz korzystał (to nie jest zegarek do biegania) a niepotrzebnie za nią przepłacasz, a i w konserwacji VJ jest droższy. Zastanów poważnie nad wspominanym FC z własnym mechanizmem, to jest doskonały wybór w tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michal84,

Hamiltony jazzmaster sa super, ale z tego co wiem nie mozna ich w polsce nigdzie znalesc zeby przymierzyc na reke.

Tik tak,

Przymierzylem tego eposa 3391 , zegarek fajny, ma to cos. Wyroznia sie od innych zegarkow. Jak bym mial mozliwosc kupienia dwoch czasomierzy zdecydowanie on bylby jednym z nich. Ale musze zdecydowac sie na jeden i ten eposik to jednak nie to.

Tomi_leg,

Ogladalem tego FC. Tezsrednio wizualnie mi pasuje. Jest za bardzo elegancki jak na moje potrzeby:)

Na dzien dzisiejszy mam 3 faworytow i wielka zagwozdke:)

epos 3394, baume i luis erard.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych nad, którymi się zastanawiasz zdecydowanie wybrałbym Baume gdyż wszystko w nim podoba mi się najbardziej: dizajn, marka

Na drugim miejscu Luis Erard za rozsądną cenę i bardzo ładny wygląd

Na trzecim Epos - po prostu nie podoba mi się wizualnie.

Widać, ze podobają Ci się zegarki na których coś się dzieje na tarczy stad chrono ... i bardzo dobrze to ma być Twój zegarek. Weź tego Baume :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B&M faktycznie najładniejszy, przy tym rejczel wyżej pozycjonowany niż konkurenci.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli można, to w całej rozciągłości  zgadzam się z kolegą  Michal84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Dziekuje wszystkim za pomoc i rady. Od dzis na moim nadgarstku zagoscil Baume & Mercier MOA 10000. Jest sliczny....:))!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foty foty foty, bez tego nie będziemy gratulować ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotki na szybko zrobione telefonem:)

post-47381-0-04416000-1378646013_thumb.jpg

post-47381-0-78891900-1378646019_thumb.jpg

post-47381-0-86523700-1378646026_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chociażby Maurice Lacroix Pontos w chronografie za około 5500 zł.

kwarc chyba albo używka, a BM lub Eterna w chrono w tej cenie? Obawiam się, że bzdury wypisujesz

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwarc chyba albo używka, a BM lub Eterna w chrono w tej cenie? Obawiam się, że bzdury wypisujesz

Maurice w automacie bardzo proszę - nowy nie używka http://allegro.pl/maurice-lacroix-pontos-chronograf-nowy-oryginal-i3498814901.html inne modele też się znajdą.

Odnośnie Eterny i Baume raczej myślałem o nie chronografach stąd pytałem kolegę, który rozważa zakup czy na pewno potrzebuje chrono, który w rzeczywistości jest mało przydatny.

Okazało się jednak, że kolega nawet Baume w chrono ma możliwość zakupu w założonym budżecie także po co pisać, że takież to bzdury wypisuje :)

W każdym razie starałem się merytorycznie udzielić w temacie i podpowiedzieć za co myślę, że autor wątku pretensji do mnie nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Dziekuje wszystkim za pomoc i rady. Od dzis na moim nadgarstku zagoscil Baume & Mercier MOA 10000. Jest sliczny.... :))!!

Gratuluje bardzo ładny zegarek, a jak zakupiony w założonym budżecie to tylko pogratulować. Zawsze podobały mi się zegarki B&M - po prostu mają klasę. Co prawa FC na własnym mechanizmie wydaje mi się jeszcze sensowniejszym zakupem, ale jak sam stwierdziłeś zbyt elegancki dla Ciebie.

Jak znajdziesz czas zrób małą galerię tego B&M :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale jest :) heh

Nie ważne sam zegarek zakupiony bardzo ładny - Pit jak cenowo wyszedł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.