Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mkleathers

"L2" DEF

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli wątek wymaga przeniesienia to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie.

Od czasu do czasu robię paski (a także inne skóry) dla pewnego sympatycznego Niemca. Z zawodu z tego co wiem jest pilotem helikopterów. Hobbystycznie miłośnik strarych motorów, lotnictwa oraz zegarmistrz. Trafiaja do niego różne zegarki w wiekszości kieszonkowe. 

Dziś chciałem podzielić się projektem z którym Dirk do mnie przyszedł. Ja mam zrobić paski ale nie o to tu chodzi. Wykombinował sobie, że wykożysta część helikoptera, która jest często wymieniena a starą się wywala. A może jednak nie.... Poniżej parę fotek. Więcej znajdziecie na jego stronie - która warto przejżeć bo sporo ciekawych zdjęć ma.

Od tego się zaczęło

IMG_6386-001.jpg

DSCF9915_6_7-001_thumb.png

DSCF2255_thumb.png

DSCF0093_4_5-001_thumb.png

IMG_6405_thumb.png

DSCF4944_5_6-001_thumb.pngDSCF4944_5_6-001_thumb.png

Wiem że zamówił już cutomową tarczę. To jest prototyp, powstanie jeszcze 10 sztuk, z tego co mówił dla krewnych i znajomych. Nic tylko mieć takiego kogoś w rodzinie :D

Tutaj jego strona Dirk Fassbender http://www.dirkfassbender.de

Ten konkretny zegarek jest w Dziale Timepieces/DEF/L2 watch

http://www.dirkfassbender.de/prototype-1.html

Jesli macie jakieś pytania co do szczegółow technicznych to z pewnością odpowie.

Pozdrawiam

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łoo, to się nazywa recykling:) Bardzo pozytywnie, faktycznie nic, tylko mieć takiego zapaleńca w rodzinie.

PS szkoda tylko, że zdjęcia takie maleńkie:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super pomysł!

Co Twój kolega postanowił wsadzic do środka? coś z odzysku czy kupił nowy mechanizm?

p.s. 

Może i Ty znajdziesz się w gronie tych 10 osób ;) życze Ci tego!

Sekunda jest częścią minuty, minuta częścią godziny, godzina częścią zegara, a zegar częścią życia. . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.