Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mow_mi_w

Adriatica A1026

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono forumowiczów,

na wstępie chciałbym powiedzieć, że od kilku dni zmienia się całkowicie moje podejście do zegarków, głównie za sprawą tego forum, za co bardzo dziękuje.

To, że w ogóle znalazłem się na tym forum zawdzięczam pomyślnej obronie tytułu magistra inżyniera Politechniki Łódzkiej w mijającym właśnie miesiącu. Jako, że droga do tego celu nie była usłana różami już w jej trakcie postanowiłem co miesiąc odkładać określoną sumę pieniędzy by po udanej obronie nabyć coś co wynagrodziłoby mi jej trudy, a także może w pewien sposób również motywowało do pracy. Jakieś dwa miesiące temu wybór padł na zegarek. Przyczyn należy doszukiwać się przede wszystkim w tym, iż nie wyobrażam sobie eleganckiego mężczyzny bez zegarka, a także z uwagi na to, iż zegarek sam w sobie będzie doskonałą pamiątką z racji jego długowieczności.

Po zdaniu egzaminu dyplomowego rozpocząłem poszukiwania odpowiedniego dla siebie zegarka. Jak zwykle w takich poszukiwaniach miałem dokładnie zarysowany obraz tego czego poszukuję w głowie, jednak jakakolwiek próba opisania zegarka idealnego znajomym czy sprzedawcom kończyła się fiaskiem. Krótko mówiąc czekałem na miłość od pierwszego wejrzenia.

I tak właśnie było z zegarkiem Adriatica A1026.1233M (http://www.zegarek.net/zegarki/adriatica/zegarek_adriatica_A1026.1233M.html). Był to pierwszy zegarek, przy którym po założeniu go na rękę stwierdziłem, że mógłbym kupić go w tej samej chwili. Jednak, ja jak to ja, nie dokonam tak poważnego zakupu przed jego dokładną analizą. Stąd odnalazłem to forum, którego lektura po pierwsze uświadomiła mnie o istnieniu i działaniu zegarków mechanicznych, a także zaszczepiła we mnie fascynację nimi.

Chciałbym zatem spytać Państwo, co sądzicie na temat tego zegarka? Czy jest on warty zakupu? Z poprzednich wątków na tym forum (między innymi dotyczącymi prestiżu marki Adriatica) dowiedziałem się, iż jest to firma solidna, której produktu nie odbiegają jakościowo od tych oferowanych przez bardziej prestiżowe firmy w cenie nawet 2-3 krotnie większej. Taki stan rzeczy bardzo mnie cieszy. Osobiście jestem zdecydowany do jego zakupu, jednak chciałbym przedtem posłuchać opinii osób o większym doświadczeniu.

Dodatkowo chciałbym prosić o rozwianie innej mojej wątpliwości. Mianowicie prosząc o referencję tego zegarka w sklepie Apart, otrzymałem informację iż jest to model A1026.111/08. Przeszukując sieć odnalazłem jedynie przesłany wcześniej model A1026.1233M, który wyglądem nie odbiegał od tego widzianego w sklepie. Skąd ta rozbieżność? Czy to możliwe by w takim sklepie przytrafiła się podróbka czy może to po prostu niedopatrzenie sprzedawcy podczas spisywania modelu. Czy wartość 111/08 to numer edycji wypuszczonej w określonym roku? Jeśli tak, to w jaki sposób mogę dowiedzieć się jakie występują różnice pomiędzy takimi edycjami? Niestety strona producenta jest bardzo uboga w informacje.

Przepraszam, za ewentualną chaotyczność tego wpisu, jednak ze względu na późną godzinę jego umieszczenia, nie zdołam już znaleźć sił na jego ponowne zredagowanie.

Pozdrawiam,

w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci się podoba to bierz, ma wszystko co potrzeba: szafir, zwiekszone WR, sprawdzony mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.