Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

slawek77

Genius kieszonkowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do was pytanie co to za zegarek?

Zegarek dostałem w spadku i podobno pra dziadek dostał go na kopalni? ( Dawny zabór Austro-Węgierski)

Bardzo jestem ciekawi co to za firma, gdzie został wyprodukowany itp. itd.

Bardzo będę wdzięczny za pomoc.

Dziękuje i pozdrawiam

post-66987-0-05402800-1385401616_thumb.jpg

post-66987-0-93718900-1385401617_thumb.jpg

post-66987-0-03451900-1385401620_thumb.jpg

post-66987-0-38628300-1385401624_thumb.jpg

post-66987-0-09070200-1385401630_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochodzi z przełomu wieków. Oddaj go na konserwację werku i polerkę szkła:) I ciesz sie pamiątka:)

ps. Tarcze moze zdoła odswieżyc zegarmistrz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy te zegarki były produkowane seryjnie ? Jak coś szukam w internecie to wszystkie tego typu są inne ( inny grawer, tarcza, )

Nie wiem czy można dojść do tego gdzie i kiedy ktoś go kupił? Na "klapce" jest jakiś numer.

Jestem Całkowicie Zielony ! :(

Co jeszcze można dowiedzieć się o tym zegarku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy te zegarki były produkowane seryjnie ? Jak coś szukam w internecie to wszystkie tego typu są inne ( inny grawer, tarcza, )

Seryjnie w obecnym rozumieniu tego słowa to na pewno nie, ale były też pewnie wyprodukowane zegarki dokładnie takie same jak ten, jednak ze względu na upływ czasu trudno je znaleźć.

Nie wiem czy można dojść do tego gdzie i kiedy ktoś go kupił? Na "klapce" jest jakiś numer.

No nie jest to aż tak rewelacyjny zegarek i do tego wątpię żeby ta firma w ogóle zajmowała się prowadzeniem rejestru kto kupił jej zegarki.

Co jeszcze można dowiedzieć się o tym zegarku?

Ewentualnie można by się pokusić o znalezienie kalibru mechanizmu, ale jest mi on bliżej nieznany, a na żmudne poszukiwania nie mam czasu, no chyba że przy jakiejś okazji sam wpadnie mi w oko.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest jakiś "dobry" zegarmistrz w rejonie Cieszyna, Jastrzębia, Bielska-Białej, który przywróci dawny blask temu zegarkowi? I z jakimi kosztami się wiąże taka renowacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.