Collder 0 #1 Napisano 27 Listopada 2013 WitamMam taki oto zegarek, marka jak widać ale werk Tissota, mam pytanie czy to składak czy może w takiej formie można je było nabyć. Niewiele znalazłem o marce Michel Herbelin. Na kopercie ma grawaer a raczej punce - literkę P lub T ,,z zawijasem,, lekko pochyloną, nie mogłem zrobić dobrego zdjęcia tego. Domniemam, że koperta nie jest pewnie pozłacana, zegarek działa ale śpieszy się więc dam go do czyszczenia i regulacji. Mam zamiar zrobić prezent na święta ale nie jestem pewien czy to dobry pomysł czy raczej powinienem pomyśleć o czymś innym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2 Napisano 27 Listopada 2013 http://www.michel-herbelin.com/ 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #3 Napisano 9 Grudnia 2013 firma produkuje zegarki składane na różnych mechanizmach etyjeśli zegarek jest w dobrym stanie i po serwisie będzie dobrze wyglądał i chodził to ja osobiście dałbym go komuś w prezenciejeśli na kopercie nie ma próby złota to zegarek jest pozłacany a z resztą też powinno być o tym napisane na deklu 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Collder 0 #4 Napisano 14 Grudnia 2013 W takim razie pójdę po radę do zegarmistrza czy jest sens jego regulacji i odświeżenia, dziękuję za informację, zastanawiał mnie werk, czy montowano mechanizmy tissot`a, po odpowidzi widzę, że jest szansa na jego oryginalny stan. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach