Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Hirzej91

Co znaczą te Literki i Cyferki na cyferblacie??

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hirzej91

JAPAN MDVT-SPIO-R388T6-x

Takie mam literki i cyferki na cyferblacie w swoim ADECu może wiecie co one znaczą :?: Bo już mi koncepcji zabrakło :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SzymonJ

"JAPAN MDVT" to na 100% JAPAN MOVT - japonski mechanizm. Oznacza to, ze mechanizm w zegarku jest japonski, ale sam zegarek byl skladany gdzies indziej.

Co to pozostalych oznaczen - niestety nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Hirzej91

ADEC to firma szwajcarska i ma mechanizm z japoni powiadasz ;) Kurde nawet nie wiem gdzie szukać informacji na temat swojego zegarka :? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ADEC to nie marka szwajcarska tylko próba Citizena wejścia na wyższą półkę. Próba nieudana, zegaki ADEC nie były nigdy specjalnie cenione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Hirzej91

Acha dzięki za informacje :)

A kiedyś na forum napisano że została przejęta przez CITIZENA jak to wkońcu bylo :?: Posiadam zegarek marki ADEC i ciekawi mnie historia tej firmy w szeczgólności że ona już prawie nie istnieje. W wakacje widziałem zegarki ADECA za ceny od 200 złotych do maxymalnie 500złotych. A co do cenienia tej marki to szkoda że nie została doceniona bo ten mój mechanizm jest bardzo dokładny i nigdy mnie nie zawiódł ;) Zresztą ten zegarek jest starszy odemnie i to mnie najbardziej w nim pasjonuje, jakoś nigdy mnie nie ciągneło w strone CASIO G-SHOCK tylko do klasycznych zegarków, takich z "duszą" :D:D

A tak apropo jak nie jest szwajcarska :?: Skoro CITIZEN ją przeją to znaczy chyba że jednak była :?: :? :?:

Jak będe miał w łapach cyfrówke to sobie cykne fotki mojego czasomierza i opublikuje na forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
A tak apropo jak nie jest szwajcarska Skoro CITIZEN ją przeją to znaczy chyba że jednak była

:shock: ;) :twisted: :twisted: :twisted:

czytaj..czytaj...czytaj...

Citizen, to japońska marka, której początki sięgają drugiej połowy dwudziestego wieku. Już od początku swojego istnienia szczyci się świtowymi rekordami, które stają się milowymi kamieniami we współczesnej historii zegarków. I trudno się dziwić - w końcu mamy do czynienia z najbardziej twórczym technologicznie krajem świata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Hirzej91

A ja głupi myślałem że CITIZEn to szwajcar:P:P:P:P Dużo jeszcze przedemną nauki o zegarkach ;)

Dzięki za "sprostowanie" mojego myślenia

Tak apropo ktoś wie co oznaczają te cyferki :?: :?: :?: :?:

POZDRAWIAM :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.