Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

barco93

Orient patelnia czy warto inwestować

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawia mnie taka sprawa, a mianowicie, czy opłacalny jest remont tego zegarka którego właścicielem stałem się w ostatnim czasie. Do zrobienie jest min. wymiana szybki i naprawa datownika, bo nie przekręca go na następny dzień. Chodzi mi o to, czy cena naprawy nie przekroczy wartości zegarka, podobne zegarki widziałem na  allegro w cenie kolo 200 zł jednakże mój model ma "diamenty" zamiast tych złotych wstawek, a takiego modelu nigdzie nie znalazłem. Jeśli ktoś potrafił by wycenić ten zegarek oraz podać przybliżoną cenę naprawy to byłbym bardzo wdzięczny. 

<a href="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/94744da6937016ce.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarka nikt Ci tutaj nie wyceni. Co do samej opłacalności naprawy, to też trudno powiedzieć, co tak na prawdę jest do naprawy. No i zależy od majstra. Jak nie ma dla Ciebie wartości sentymentalnej, a dodatkowo nie masz znajomego majstra, to pewnie raczej z ekonomicznego puntu widzenia nie ma sensu go naprawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z granatową tarczą są dość rzadkie,a koszt naprawy nie powinien być duży,zbieram "patelnie" a najdłużej szukałem właśnie granatowej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może kupisz zdezelowaną, lecz sprawną patelnię i podmienisz werki? Będziesz przynajmniej wiedział ile wydasz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co zegarek został oddany do zegarmistrza, ma go rozebrać i wycenić robociznę,  umówiłem się z nim że jak cena będzie zbyt wysoka to wymieni jakieś tam łożysko które na pewno się zużyło i szybkę bo to nie są wysokie koszty a datownik sobie odpuści, no ale wszystko zależy od tego czemu nie działa i jaki będzie koszt naprawy . A co do zegarka to powiedział mi że to jest bardzo rzadki okaz z tego powodu że ma wsadzone te diamenty, i dodatkowo wystawił takie zaświadczenie, że ten zegarek posiada 6 diamentów i nie zginą podczas naprawy :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam . I jak przedstawia sie sprawa z tym zegarkiem? Naprawiles, jaki koszt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co zegarek został oddany do zegarmistrza, ma go rozebrać i wycenić robociznę,  umówiłem się z nim że jak cena będzie zbyt wysoka to wymieni jakieś tam łożysko które na pewno się zużyło i szybkę bo to nie są wysokie koszty a datownik sobie odpuści, no ale wszystko zależy od tego czemu nie działa i jaki będzie koszt naprawy . A co do zegarka to powiedział mi że to jest bardzo rzadki okaz z tego powodu że ma wsadzone te diamenty, i dodatkowo wystawił takie zaświadczenie, że ten zegarek posiada 6 diamentów i nie zginą podczas naprawy :)

ja zapłaciłem 120 za wymianę paru elementów- raczej wymiana kólek niż łozyski  (moja tarcza tez jest granatowa ale ma złote ideksy - zegarek z 80 roku, z 85 brązawa ma diamenciki? generalnie  większość moich zegarków ma granatowe tarcze, a w Oriencie jest wyjatkowo piekna, tylko divery mają ładniejsze), pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. . . diamenty :rolleyes: . . . to się uśmiałem - zaświadczenie na diamenty :D

mam podobny egzemplarz tylko z innym kolorem tarczy - jestem booogaty jeśli to są diamenty :rolleyes:

a swoją drogą naprawdę piękne są te cesarze - u mnie jeszcze z folią :wub:

post-66779-0-21130300-1394700861_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.