barco93 0 #1 Napisano 16 Grudnia 2013 Witam, zastanawia mnie taka sprawa, a mianowicie, czy opłacalny jest remont tego zegarka którego właścicielem stałem się w ostatnim czasie. Do zrobienie jest min. wymiana szybki i naprawa datownika, bo nie przekręca go na następny dzień. Chodzi mi o to, czy cena naprawy nie przekroczy wartości zegarka, podobne zegarki widziałem na allegro w cenie kolo 200 zł jednakże mój model ma "diamenty" zamiast tych złotych wstawek, a takiego modelu nigdzie nie znalazłem. Jeśli ktoś potrafił by wycenić ten zegarek oraz podać przybliżoną cenę naprawy to byłbym bardzo wdzięczny. <a href="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/94744da6937016ce.html" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12883 #2 Napisano 18 Grudnia 2013 Zegarka nikt Ci tutaj nie wyceni. Co do samej opłacalności naprawy, to też trudno powiedzieć, co tak na prawdę jest do naprawy. No i zależy od majstra. Jak nie ma dla Ciebie wartości sentymentalnej, a dodatkowo nie masz znajomego majstra, to pewnie raczej z ekonomicznego puntu widzenia nie ma sensu go naprawiać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #3 Napisano 18 Grudnia 2013 z granatową tarczą są dość rzadkie,a koszt naprawy nie powinien być duży,zbieram "patelnie" a najdłużej szukałem właśnie granatowej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łoczlawer 0 #4 Napisano 19 Grudnia 2013 A może kupisz zdezelowaną, lecz sprawną patelnię i podmienisz werki? Będziesz przynajmniej wiedział ile wydasz... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barco93 0 #5 Napisano 2 Stycznia 2014 Póki co zegarek został oddany do zegarmistrza, ma go rozebrać i wycenić robociznę, umówiłem się z nim że jak cena będzie zbyt wysoka to wymieni jakieś tam łożysko które na pewno się zużyło i szybkę bo to nie są wysokie koszty a datownik sobie odpuści, no ale wszystko zależy od tego czemu nie działa i jaki będzie koszt naprawy . A co do zegarka to powiedział mi że to jest bardzo rzadki okaz z tego powodu że ma wsadzone te diamenty, i dodatkowo wystawił takie zaświadczenie, że ten zegarek posiada 6 diamentów i nie zginą podczas naprawy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #6 Napisano 2 Stycznia 2014 Diamenty powiadasz ....... 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasiu331 0 #7 Napisano 25 Stycznia 2014 Witam . I jak przedstawia sie sprawa z tym zegarkiem? Naprawiles, jaki koszt? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gacadarek 0 #8 Napisano 31 Stycznia 2014 Póki co zegarek został oddany do zegarmistrza, ma go rozebrać i wycenić robociznę, umówiłem się z nim że jak cena będzie zbyt wysoka to wymieni jakieś tam łożysko które na pewno się zużyło i szybkę bo to nie są wysokie koszty a datownik sobie odpuści, no ale wszystko zależy od tego czemu nie działa i jaki będzie koszt naprawy . A co do zegarka to powiedział mi że to jest bardzo rzadki okaz z tego powodu że ma wsadzone te diamenty, i dodatkowo wystawił takie zaświadczenie, że ten zegarek posiada 6 diamentów i nie zginą podczas naprawy ja zapłaciłem 120 za wymianę paru elementów- raczej wymiana kólek niż łozyski (moja tarcza tez jest granatowa ale ma złote ideksy - zegarek z 80 roku, z 85 brązawa ma diamenciki? generalnie większość moich zegarków ma granatowe tarcze, a w Oriencie jest wyjatkowo piekna, tylko divery mają ładniejsze), pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egoist 0 #9 Napisano 13 Marca 2014 . . . diamenty . . . to się uśmiałem - zaświadczenie na diamenty mam podobny egzemplarz tylko z innym kolorem tarczy - jestem booogaty jeśli to są diamenty a swoją drogą naprawdę piękne są te cesarze - u mnie jeszcze z folią 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach