korki09 0 #1 Napisano 24 Grudnia 2013 Witam, Poniżej w linku znajdują się zdjęcia do zegarka kieszonkowego , który posiadam.Sygnowany jest od wewnatrz probami srebra, to wiem, ale koperta z przodu oraz z tyłu ma otoczki w kolorze złotym, również koronka i kołeczko są jakb złote. Posiadają ponadto sygnatury które widoncze są na zdjęciach numer 4 oraz 6 z linku. http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/2805691/1 Na zdjęciu 4 widoczna jest sygnatura, nie wiem czego, natomiast na zdjęciu 6 widoczna jest jakby wiewiórka. Miałem kiedyś złoty zegarek z taką własnie wiewiórką, na forum dot. sygnatur znalazłem informację że wiewiórka to symbol złota szwajcarskiego. Natomiast to prosiłbym o opinie Was, osób siędzących w temacie. Bardzo prosiłbym o pomoc w identyfikacji.Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.JZ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2 Napisano 24 Grudnia 2013 Rocznik 1944, werk 38,5LT1Koperta srebrna, częściowo pozłacana 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korki09 0 #3 Napisano 24 Grudnia 2013 Rocznik 1944, werk 38,5LT1Koperta srebrna, częściowo pozłacana Dzękuję za odpowiedz.Faktycznie, znalazłem informacje jest to proba srebra identyczna jak na deklu od wewnatrz , coś jakbys głuszec , próba 800. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4 Napisano 24 Grudnia 2013 Ładna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach