Matys5003 0 #1 Napisano 6 Stycznia 2014 Witacje, mam pytanie. Kupiłem zegarek jakiś czastemu model to : Casio AW-591-2A Nie wiem jak wyłączyć z niego budzik który budzi mnie co wieczór o 12 w nocy jak już śpię i jak go w ogóle się nastawia. Instrukcje którą dostałem mam we wszystkich językach tylko nie polskim. Pomóżcie koledzy, dodam że jestem tu nowy i to mój pierwszy post! Pozdrawiam serdecznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #2 Napisano 6 Stycznia 2014 Lewym dolnym przyciskiem włącz tryb alarmów (jeśli jesteś w trybie głównym to wciśnij czterokrotnie). Następnie prawym dolnym wyszukaj włączony alarm (ON na lewym wyświetlaczu) i lewym górnym ustaw go na OF. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #3 Napisano 6 Stycznia 2014 Przepraszam z góry jeśli Kogoś urażę, ale takie rzeczy jak wyłączenie alarmu i.t.p. to jak obsługa pilota od telewizora , w najgorszym razie trzeba trochę pokombinować i tyle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matys5003 0 #4 Napisano 6 Stycznia 2014 Seven a wiesz może jak ustawić zegarek? Chodzi mi o godzinę? Wybaczcie mi ale jestem kompletnie zacofany w tym :/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #5 Napisano 6 Stycznia 2014 W trybie głównym (dzień tygodnia na prawym wyświetlaczu) przytrzymaj lewy przycisk na kilka sekund, aż sekundnik zacznie mrugać - to tryb ustawień. Prawym dolnym przyciskiem możesz go zresetować do wartości 00, a lewym dolnym wybierasz kolejne opcje do ustawienia: 1. Czas letni (ON) lub zimowy (OF) 2. Strefa czasowa 3. Godzina 4. Minuty 5. Format wyświetlania czasu (12H lub 24H) 6. Rok 7. Miesiąc 8. Dzień miesiąca 9. Czas trwania podświetlenia (1 lub 3 sekundy) Zmian dokonujesz przyciskami z prawej strony (w niektórych opcjach działa tylko dolny), a tryb ustawień zamykasz, wciskając lewy górny przycisk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matys5003 0 #6 Napisano 6 Stycznia 2014 A wskazówki jak się ustawia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7 Napisano 6 Stycznia 2014 Wejdź w tryb H-SET (jest zaraz za alarmami) i przytrzymaj lewy górny przycisk, aż na prawym wyświetlaczu pojawi się mrugająca aktualna godzina. Wskazówki przesuwasz do przodu prawym dolnym przyciskiem - jedno wciśnięcie to skok o 1/3 minuty, natomiast przytrzymując przycisk włączasz ruch ciągły (zatrzymujesz ponownym wciśnięciem). Zatwierdzasz lewym górnym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matys5003 0 #8 Napisano 6 Stycznia 2014 Seven dzięki wielkie za porady! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach