Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Qbayt

Co to za zegarek?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jest to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli robie coś nie tak.

Mam pytanie odnośnie mojego zegarka.

Jakiś czas temu kupiłem zegarek firma to chyba: TWINS a model MONTE CARLO Chronograph Limited Edition 374.

Jak go wziołem była padnięta bateria, zaniosłem do zegarmistrza a on mi mówi że to zegarek z górnej półki który jest wart 600-700 zł.

Czy to możliwe? Jeśli trzeba będzie to zrobie foto i wrzucę na forum.

Jeżeli pytam o coś głupiego to wybaczccie ale z zegarkami to miałem do czynienia tyle co dostałem na komunię :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że tak późno dodaje zdjęcia:

post-68594-0-31461900-1390408946_thumb.jpg

post-68594-0-24277500-1390408957_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie to podróba.

Podróba niby czego? Twins to tania marka gdzieś z Austrii...robią m.in. budziki ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jest coś warty czy niech sobie leży w szufadzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisze Zdzich: to nie jest podróba, to jest po prostu tani zegarek. Jako nowy był wart mało, w tym stanie, z urwaną wskazówką, jest praktycznie bez wartości, bo kto takie coś kupi? Jeśli jest sprawny, to można nosić aż się rozpadnie do końca i tyle ;). Coś a'la popularny Perfect.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisze Zdzich: to nie jest podróba, to jest po prostu tani zegarek. Jako nowy był wart mało, w tym stanie, z urwaną wskazówką, jest praktycznie bez wartości, bo kto takie coś kupi? Jeśli jest sprawny, to można nosić aż się rozpadnie do końca i tyle ;). Coś a'la popularny Perfect.

Na taką odpowiedź czekałem. To teraz nie rozumiem o co chodziło temu zegarmistrzowi. A mnie zdiwił ten chronograf (bo chyba tak to się nazywa jak wskazówkę sekundnika można wyzerować) myślałem że jest tylko w droższych modelach zegarków. No ale cóż będę go nosił póki chodzi. Jeszcze raz wszystkim dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróćcie uwagę na nierówno rozłożony napis "limited edition" oraz bardzo zbliżone subtarcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Limitacje oznaczają skończoną ilość produktu. Czy ten twój ma z tyłu, na deklu podany numer zegarka i ilość w limitacji? Zwykle to jest coś w tym stylu AAA/ZZZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na deklu jest:

20 ATM Water Resistant

TWINS Chronograph

LIMITED EDITION

MONTE CARLO 374

STAINLESS STEEL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czegoś nie ogarniam, czy sobie jaja robicie? Jakie subtarczki? Jaka limitacja? Takie zegarki stoją na allegro po kilkanaście złotych. O czym tu dyskutować? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czegoś nie ogarniam, czy sobie jaja robicie? Jakie subtarczki? Jaka limitacja? Takie zegarki stoją na allegro po kilkanaście złotych. O czym tu dyskutować? 

Ale spokojnie. Poprosiłem o pomoc bo nie jestem takim "fachowcem" jak Ty, inni forumowicze udzielili mi odpowiedzi i po temacie. A swoją drogą mógłbyś dać link do aukcji na allegro do takiego zegarka za kilkanaście zł.? Bo przed założeniem tego tematu szukałem na allegro i nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja nie do Ciebie pisałem, spokojnie ;). I nie jestem ani fachowcem, ani "fachowcem". Pisałem do Kolegów, którzy coś o limitacjach, czy wąsko rozstawionych tarczach chrono piszą... Na tanich zegarkach pojawiają się różne napisy (w tym te typu "limited edition"), a na rozstaw tarczek to się patrzy, żeby sprawdzić, czy ktoś nie podrabia drogich chronografów (Rolex Daytona etc.). Bo w tanich, małych mechanizmach tarczki są blisko siebie. I gitara, tak właśnie powinno to w tym zegarku wyglądać.

Identycznego nie ma, ale ta marka nie jest raczej ceniona:

http://allegro.pl/twins-waterproof-quartz-limitowana-zegarek-pasek-i3900267738.html

http://allegro.pl/zegarek-twins-i3896537239.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zegarmistrz powiedział, że: "to zegarek z górnej półki który jest wart 600-700 zł" to zmień zegarmistrza. Już nie chodzi o to, że powiedział, iż to coś warte jest 600-700zł, ale że taka cena to górna półka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja nie do Ciebie pisałem, spokojnie ;). I nie jestem ani fachowcem, ani "fachowcem". Pisałem do Kolegów, którzy coś o limitacjach, czy wąsko rozstawionych tarczach chrono piszą... Na tanich zegarkach pojawiają się różne napisy (w tym te typu "limited edition"), a na rozstaw tarczek to się patrzy, żeby sprawdzić, czy ktoś nie podrabia drogich chronografów (Rolex Daytona etc.). Bo w tanich, małych mechanizmach tarczki są blisko siebie. I gitara, tak właśnie powinno to w tym zegarku wyglądać.

Luzik ;)

Jeżeli zegarmistrz powiedział, że: "to zegarek z górnej półki który jest wart 600-700 zł" to zmień zegarmistrza. Już nie chodzi o to, że powiedział, iż to coś warte jest 600-700zł, ale że taka cena to górna półka :D

Wiesz to dało mi do myślenia tylko że ja nie mam poco szukać nowego zegarmistrza jedynie do czego jest mi potrzebny to co jakiś czas kupić baterie do pilota w samochodzie :D

A tak swoją drogą to jak bedę przechodził obok jego zakładziku to wstąpie i powiem:

Skoro jest to "zegarek z górnej półki" i jest wart 600-700 zł to ja Panu go sprzedam w promocji za 200 zł :D Ciekawe co odpowie ^_^

Skoro już wszystko wiem na temat mojego "skarbu" to dziękuje kolegom za pomoc i życzę powodzenia z zegarkami ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie w tym zegarku jest werk Citizen 0S20 - ten mechanizm nowy to koszt ok 150zł i jest to najcenniejsza rzecz w tym zegarku. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się do tematu.

Wpadło mi w oko takie "coś" - bo nie wiem nawet co to za marka.

Kojarzy coś ktoś ? ;)

post-66875-0-28705800-1390655824.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Botta Uno 24. Ładny zegarek, ale nieprzyzwoicie drogi, jak na kwarcyka jakiejś tam włoskiej firemki. Białoruskiego Łucza jednowskazówkowca można kupić kilkanaście razy taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.