Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

WMK

Wakacje

Rekomendowane odpowiedzi

jako ze wakacje zblizaja sie szybkimi krokami (pomimo iz nie widac tego za oknem) postanowilem zalozyc ten temat celem omowienia destynacji wakacyjnych.

Innymi slowy napiszcie:

gdzie sie w tym roku wybieracie, gdzie chcecie w przyszlosci,

a takze miejsca ktore polecaci i odradzacie

zrobi sie moze z tego baza ciekawych porad wakacyjnych

Fotki mile widziane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze swojej strony mogę polecić Sharm el-Sheikh, a konkretnie rafę koralową. Naprawdę super miejsce, i fajnie się pływa. Arabi namolni ale można nie wychodzic z hotelu i tam to juz są ok. Gorąco w dzien, jeszcze gorzej w nocy :blink: Ale naprawdę, podwodne widoki są rewelacja.

W tym roku planuję albo coś w Europie albo w Polsce/Rosji odwiedzić.

Omega Automatic cal. 1012 | Rakieta 24h cal. 2623 | Seiko SNK621 cal. 7s26 | Vostok Europe Mriya Automatic cal. 2432 | Zeno 6001 cal. Unitas FHF469 | Adriatica 8102 cal. Unitas 6497 | Seiko SNM011 cal. 7s35 | Casio G-9100 Gulfman cal. Kwarcok | Seiko SRP005 cal. 4r16 | Aviator 3105/6973645 cal. 3105 | Seiko SKX007 cal. 7s26 | Citizen BL-5314 cal. E812 |

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko zalezy od finansow. Zeby wymienic wszystkie ciekawe miejsca nie starczyłoby życia. Wszystko zalezy ile chce sie przeznaczyc na wakacje.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam Grecję, blisko, miło, całkiem przyzwoicie finansowo, pogoga ok. dlatego w tym roku pewnie tam wylądujemy we trójkę. Poza tym uwielbiam zwiedzać Polskę, mam jeszcze kilka nieobjechanych miejsc więc tez pewnie się wybierzemy. Ale u nas z pogodą ciężko się wstrzelić :blink:

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze swojej strony mogę polecić Sharm el-Sheikh, a konkretnie rafę koralową. Naprawdę super miejsce, i fajnie się pływa. Arabi namolni ale można nie wychodzic z hotelu i tam to juz są ok. Gorąco w dzien, jeszcze gorzej w nocy :blink: Ale naprawdę, podwodne widoki są rewelacja.

W tym roku planuję albo coś w Europie albo w Polsce/Rosji odwiedzić.

W zeszłym roku byłem 2x w Hurghadzie-piękne rafy i życie podwodne ale w tym roku wybieram się na nuranie do Marsa El Alam. Słyszałem, że tam jeszcze nie są aż tak bardzo zniszczone rafy. No i podwodne życie jest bogatsze. Wejdź na moją stronkę, znajdziesz tam skromny opis i kilka fotek z nurkowania.

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też polecam Egipt. Z tej cenie ciężko o ładniejszą podwodną faunę i florę. Ja będąc w Sharm end S praktycznie nie wychodzę z wody :blink: Wszystko zależy kto co lubi. Wycieczki do Izraela i Kairu organizowane na miejscu też robią spore wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie , wszystko zależy co kto lubi i ile na to może przeznaczyć .

Dla mnie np Sharm el Sheikh była jedną z mniej ciekawych wycieczek , owszem rafy piękne i morska flora i fauna również .

Piramidy warto zobaczyć , muzeum w Kairze również , ale ..

poza tym brud smród i ubóstwo a pieciogwiazdkowy hotel .. sam fakt ,że był to pierwszy tego typu hotel , w którego foyer sprzedawano podrabiane zegarki ( oczywiście w sklepie i całkiem legalnie)

Porzadnego sklepu czy restauracji ze świecą szukać , centrum Kairu wyglada jak po wojnie atomowej całe przykryte szarym pyłem a muzeum w którym trzymane są artefakty mające po prawie pięć tysięcy lat ..pożal się Boże ( w porównaniu np z muzeum kultury chińskiej na Tajwanie ).

Ale od strony rafy -super , więc zależy kto czego szuka .

Ja polecam

Kubę

Tajlandię

Chorwację ( ale od strony wody i żeglowanie )

Sycylię

Wenecję

Paryż

Lazurowe wybrzeże

wogóle w Europie jest sporo miejsc

Teneryfę i ew Lanzarotte

Maderę

Majorkę

Rodos

odradzam raczej

Dubaj

Kretę, Thassos

Wenezuelę

Rosję i Ukrainę

Karaiby tzn Martynikę i pobliskie

Egipt i pochodne

USA ( chyba ,że przyrodę )

to takie przemyslenia na szybko uwzględniające moj punkt widzenia ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chorwacja jest fajna ale dla ludzi szukających spokoju-żadnej rozrywki dla turystów. Dalmacja jest przepiękna. Jeżeli ktoś się wybiera do Hiszpanii i będzie w Barcelonie to polecam się wybrać troszkę bardziej na południe. W Tarragonie znajduje się bardzo duży park rozrywki Port Aventura Nie nudząc się można tam spędzić 2-3 dni. Park jest podzielony tematycznie i w każdej części odbywają się niesamowite występy. Byłem tam dwa razy i jeżeli będę w pobliżu to na pewno odwiedzę to miejsce. Ach i sama Barcelona jest chyba jednym z najpiękniejszych miast Europy-warto ją odwiedzić, szczególnie wieczorem :blink:

Kilka filmików

Niesamowite przedstawienie

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pieciogwiazdkowy hotel .. sam fakt ,że był to pierwszy tego typu hotel , w którego foyer sprzedawano podrabiane zegarki ( oczywiście w sklepie i całkiem legalnie)

Darku, nie pisz takich rzeczy bo trace juz resztki naiwnosci ktore mi zostały:-):-) W sklepie hotelu 5-o gwiazdkowego, Ty sobie wyobrazasz ilu ludzi kupilo je z przekonaniem ze trafili okazje. Byly ordynarne czy dobrze wykonane?

A jak jedziemy po calosci z tymi kierunkami to

Kambodza - ANGKOR WAT

Tajlandia

Laos - LUANG PRABANG

KUBA - cała. Komuna nie jest w stanie zniszczyc tego czegos co ma ta wyspa i Ci ludzie, no i ten rum :-)

KENIA - safarii

Maroko - pustynie i gory

EGIPT - zgadzam sie z Darkiem ale za tydzien tam lece do TABY z nastawieniem na obejrzenie PETRY o czym zawsze marzyłem i Jerozolimy. Tylko to powoduje ze wybieram sie drugi raz do Egiptu.

CHINY - prowincje JUNAN (DALI NINJANG), Guangdong (GUILIN I YANGSHUO) no i Hong KONG - to miasto trzeba koniecznie zobaczyc chociaz raz. Bylem dwa razy i jeszcze mi mało

LADAKH - czyli Tybet Zachodni, północny skrawek Indii miedzy Paksistanem a Chinami, Tybet ktory znacie z kina i ksiazek a ktory ostał sie juz tylko tutaj bo w Chinach maja co maja Rejon dostepny dla przyjezdnych 4 miesiace w roku. Lotnisko dla cywilow udostepnione tylko na ten okres. Pozniej pogoda nie pozwala sie tam dostac a wiekszosc kierunkow tylko za przepustkami ktore jako turysta dosyc sprawnie mozna zalatwic. Dociera tam 20 tys turystow rocznie - obszar wielkosci połowy Polski. Dla porownania powiem ze czytałem gdzies ze do Wladyslawowa w sezonie przyjezdza 200 tys ludzi

BIESZCZADY - ale tu nie trzeba pisac dlaczego :-)

Chorwacja - fajni ludzie, dobra pogoda, przyzwoite nurkowanie i piekna przyroda

to tak na szybko:-)

Jest jeszcze kilka innych miejsc ktore moglbym polecic ale to podaje w ciemno bez zawahania. Dla mnie to takie 100% strzały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to i ja dodam swoje 5 groszy

wiadomo apetyt rosnie w miare jedzienia...

-Egipt - no niby Ok - hotele od 4-5* sa ok (ja nie widzialem zeby sprzedawali w hotelach ale na bazarach i na ulicy masa podrabianych zegarkow - niestety nie wiem czy dobre te podroby czy kiepskie bo jakos sie nie zainteresowalem - a szkoda z dzisiejszego punktu widzenia) Generalnie Egipt polecam za male pieniadze fajna rafa, dobre hotele - niestety kiepskie plaze no i natretni arabowie.

- Tunezja - gorsze hotele i brak rafy lepsza plaza - taniej niz egitp

- Grecja - ja osobiscie bylem na wyspie Zakhyntos i w miejscowosci Paralia - jak byly drachmy to bylo tanio, teraz ponoc juz nie. Plaza OK. Meteory ponoc super - ja niestety nie bylem. Genernie sa + i -

RUSKI

co do Marsa tez slyszalem ze jeszcze nie zniszczone - nawet chcielismy sie wybrac ale padlo na inna destynacje? Masz jakis hotel juz upatrzony?

Darku - Wenezuele masz na mysli wyspe Margarita?

- Kuba - no i tu mam problem - z jednej strony super woda i plaza (ale w meksyku, wenezueli, bahamach jest identyczna) Cygara, Rum i ceny tych produktow - az zal wracac, i kultura, muzyka, klimat. Z 2 strony niestety komunizm, nastawienie ludzi, na Havanie sie zawiodlem - raptem maly kawalek byl stary i wart zobaczenia reszta to jakby polska w tropikach, bloki...ect zreszta zobaczcie glowny plan - chyba rewolucji,

4afd7d8b9d7f0ae2med.jpg

no to tak czesciowo,potem napisze o innych panstwach/miastach

BTW ja polecam USA - choc Darek ma troche racji - ale klimat maja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasjonat, wróciłem dwa dni temu z Jordanii i Syrii ,mogę polecić ..fajni ,życzliwi i nienamolni ludzie ,fajne klimaty...

kilka fotek w tym linku..:

http://www.gmtforum.pl/forum/index.php?topic=422.msg39220#msg39220

ooooo myyyyyyyyyyyy gooooooood

1/ w Jordani i Syrii nie bylem ale wida, ze jest zdecydowanie lepiej niz Egipt, Tunezja.

2/ foty nie wiem co robisz, czym robisz ect ale fotki powalaja. Masakra. Podziwiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam niestety tylko 7 dni wiec niestety wakacje hotelowe ale nie ma co narzekac. Podroz to podroz tak czy inaczej. Grunt to wystawiac nos po za hotel. Najbardziej lubie czuc plecak na sobie i ruszyc przed siebie oby dalej ale do tego potrzeba czasu

PETRA ciagnie mnie od lat tylko zawsze bylo nie po drodze. Tym razem majac 7 dni wolnego postanowilem skupic sie na tym celu i jade do TABY zeby miec jak najblizej do PETRY. Przy okazji Jerozolima... zdjecia fajne Jak Damaszek? Tez mnie ciagnie Podobno to najstarsze miasto świata...

Pasjonat, wróciłem dwa dni temu z Jordanii i Syrii ,mogę polecić ..fajni ,życzliwi i nienamolni ludzie ,fajne klimaty...

kilka fotek w tym linku..:

http://www.gmtforum.pl/forum/index.php?topic=422.msg39220#msg39220

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem Petre, byłem też podczas wizyty w Egipcie w Jerozlimie i Betlejem. Wrażenia bardzo fajne. Szczególnie jak wjeżdża się do "strefy" Betlejem.. Polecam też przystanek przy morzu martwym i kąpiel. Ja ścigając sie do wody zawadziłem nogą o metalowy słupek i się pokaleczyłem. W wodzie szczypało ostro ale było warto :blink: Leżysz na wodzie nie dotykając dna na głębokości 30 cm :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-) slyszlem o tym A jak PETRA Pytam nie tyle o sam zabytek ale o forme zwiedzania. Czy to wyscig jak pod piramidami i samodzielnie nie mozna wejsc, bez grup zorganizowanych, czy odwrotnie. Wpuszczaja na szlak i sie idzie?

Jak to wyglada bo nie mialem czasu zerknac do sieci?

widziałem Petre, byłem też podczas wizyty w Egipcie w Jerozlimie i Betlejem. Wrażenia bardzo fajne. Szczególnie jak wjeżdża się do "strefy" Betlejem.. Polecam też przystanek przy morzu martwym i kąpiel. Ja ścigając sie do wody zawadziłem nogą o metalowy słupek i się pokaleczyłem. W wodzie szczypało ostro ale było warto :blink: Leżysz na wodzie nie dotykając dna na głębokości 30 cm :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-) slyszlem o tym A jak PETRA Pytam nie tyle o sam zabytek ale o forme zwiedzania. Czy to wyscig jak pod piramidami i samodzielnie nie mozna wejsc, bez grup zorganizowanych, czy odwrotnie. Wpuszczaja na szlak i sie idzie?

Jak to wyglada bo nie mialem czasu zerknac do sieci?

Niestety raczej wyścig.. wszystko zależy od przewodnika na jakiego trafisz. Warto też zajechać na pustynię Wadi Rum. Często wycieczki do Petry są połączone z wizytą za pustyni. To co ja zapamiętałem dośc mocno to przejście graniczne w Tabie.. Po stronie Izraelskiej 17 latki uzbrojone po zęby.. koszary itp. Granice przechodzisz na pieszo. NIe jest możliwy ruch samochodów/autokarów. Ogólnie fajnie :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RUSKI

co do Marsa tez slyszalem ze jeszcze nie zniszczone - nawet chcielismy sie wybrac ale padlo na inna destynacje? Masz jakis hotel juz upatrzony?

Sunrise Sentido Dream. 5 gwiazdek ale to Egipt :blink: Z resztą nie lecę tam żeby siedzieć w hotelu. Niestety albo i stety Arabowie są namolni ale to jest właśnie ten, swojego rodzaju klimat, który warto doświadczyć na własnej skórze. Lecę na 2 tygodnie i chcę w między czasie wybrać się do Luxoru. Choć główny cel to puszczanie bąbli przez całe 2 tygodnie. Jak byłem jesienią to w ostatni dzień nurkowania niespodzianie natknęliśmy się na Orlenia cętkowanego. Na deser jak opuściła nas płaszczka dopłynęło do Nas stado delfinów. Kilka razy spotkałem się oko w oko z uśmiechniętym delfinem. Czułem się jak dziecko w składzie z zabawkami. Są to chwile dla, których warto żyć...Ach rozmarzyłem się :(

A cha gdyby ktoś był w Hurghadzie to polecam knajpę El Mina. Owoce morza są niesamowicie pysznie przyrządzone. Mniam. Idę zjeść kolację :)

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sunrise Sentido Dream. 5 gwiazdek ale to Egipt :blink: Z resztą nie lecę tam żeby siedzieć w hotelu. Niestety albo i stety Arabowie są namolni ale to jest właśnie ten, swojego rodzaju klimat, który warto doświadczyć na własnej skórze. Lecę na 2 tygodnie i chcę w między czasie wybrać się do Luxoru. Choć główny cel to puszczanie bąbli przez całe 2 tygodnie. Jak byłem jesienią to w ostatni dzień nurkowania niespodzianie natknęliśmy się na Orlenia cętkowanego. Na deser jak opuściła nas płaszczka dopłynęło do Nas stado delfinów. Kilka razy spotkałem się oko w oko z uśmiechniętym delfinem. Czułem się jak dziecko w składzie z zabawkami. Są to chwile dla, których warto żyć...Ach rozmarzyłem się :(

A cha gdyby ktoś był w Hurghadzie to polecam knajpę El Mina. Owoce morza są niesamowicie pysznie przyrządzone. Mniam. Idę zjeść kolację :)

Ja tez lubie nurkowac w wlasciwie ostatnio to bardziej snurkowac - rafa w Egipcie jest faktycznie dobra - ale nie mozna jej porownac z ta ktora widzialem w ostatnie wakacje w Meksyku, jak bedziesz mial okazje i udasz sie do tego kraju w okolice Cancuc - Playa del Carmen, polecam nurkowanie na wyspie Cozumel - tego sie nie da opisac, wstawil bym fotke ale niestety nie mam aparatu do zdjec podwodnych - ciekawym doswiadczeniem jest tez nurkowanie w cenotach, nie ma praktycznie, ryb ect. ale za to fajne widoczki. Polecam Grand Cenote i Dos Ojos - ktore sa duzo lepsze niz standartowe cenoty w programach zwiedzania,

BTW Smacznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nie mozna jej porownac z ta ktora widzialem w ostatnie wakacje w Meksyku, jak bedziesz mial okazje i udasz sie do tego kraju w okolice Cancuc - Playa del Carmen, polecam nurkowanie na wyspie Cozumel

Zgodze się z tobą w 100%. Byłem w Cancun 2 lata temu i tego miejsca nie da się porównać z żadnym innym. Oprócz nurkowania również park Xcaret i pływanie w jaskiniach też polecam. Ogólnie jeśli ktoś wybiera sie w tamtym kierunku to tylko Meksyk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darku, nie pisz takich rzeczy bo trace juz resztki naiwnosci ktore mi zostały:-):-) W sklepie hotelu 5-o gwiazdkowego, Ty sobie wyobrazasz ilu ludzi kupilo je z przekonaniem ze trafili okazje. Byly ordynarne czy dobrze wykonane?

A jak jedziemy po calosci z tymi kierunkami to

Kambodza - ANGKOR WAT

......

Dla zainteresowanych tym miejscem kilka fotek :

foto09q.jpgfoto17f.jpg

foto23vq.jpgfoto31f.jpg

Autor zdjęć i opis miejsca : Jacek Pałkiewicz

Czytam właśnie książkę o tym bajecznym miejscu autorstwa p. Jacka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez lubie nurkowac w wlasciwie ostatnio to bardziej snurkowac - rafa w Egipcie jest faktycznie dobra - ale nie mozna jej porownac z ta ktora widzialem w ostatnie wakacje w Meksyku, jak bedziesz mial okazje i udasz sie do tego kraju w okolice Cancuc - Playa del Carmen, polecam nurkowanie na wyspie Cozumel - tego sie nie da opisac, wstawil bym fotke ale niestety nie mam aparatu do zdjec podwodnych - ciekawym doswiadczeniem jest tez nurkowanie w cenotach, nie ma praktycznie, ryb ect. ale za to fajne widoczki. Polecam Grand Cenote i Dos Ojos - ktore sa duzo lepsze niz standartowe cenoty w programach zwiedzania,

BTW Smacznego

Zgodze się z tobą w 100%. Byłem w Cancun 2 lata temu i tego miejsca nie da się porównać z żadnym innym. Oprócz nurkowania również park Xcaret i pływanie w jaskiniach też polecam. Ogólnie jeśli ktoś wybiera sie w tamtym kierunku to tylko Meksyk.

Dzięki chłopaki. Kto wie może na jesień wyskoczy się w tamte strony :blink:

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak PETRA Pytam nie tyle o sam zabytek ale o forme zwiedzania. Czy to wyscig jak pod piramidami i samodzielnie nie mozna wejsc, bez grup zorganizowanych, czy odwrotnie. Wpuszczaja na szlak i sie idzie?

Do Petry możesz wejść bez problemu sam .kupujesz bilet na szlak i jeśli chcesz możesz podłączyć się do jakiejś wycieczki z przewodnikiem lub zapychać samodzielnie. wcenę wliczona jest krótka przejeżdżka na koniku,warto skorzystać bo i tak za to zapłacisz(ja byłem z dzieckiem więc wiadomo ,że radocha) potem jest trochę zaczepiania przez młodych beduinów ,którzy koniecznie chcą cię podwieżć osiołkiem no monastyru w górze.

wspinaczka nieco trwa i jest dość stromo( i znowu ze względu na dziecko, dogadałem się z sympatycznym i nienachalnym lokalesem i z osiołków skorzystaliśmy) ale jak jesteś sam i masz czas spokojnie można tą trasę zrobić "analogowo" na nogach.

Wadi Rum też polecam ,

wynajęcie 4x4 z kierowcą w rozsądnej cenie (my dogadaliśmy się z jakąś parą brazylijsko-hiszpańską i podzieliliśmy koszty),

jeśli masz trochę doświadczenia z terenowym autem możesz też wynająć sam samochód(bez drivera) i cena też nie odstrasza,(możliwa jest też opcja wjazdu własnym 4x4 ,ponosisz tylko opłatę wjazdową)

Jeśli chodzi o nurkowanie i snorking w Aqabie jest kilka baz nurkowych ,można wynająć sprzęt i instruktora ,rafa zaczyna się 10 m od brzegu ,jest czysto i przejrzyście...

samochodem jeździ się ok(po Jordanii,bo w Damaszku to już extrem :( )można się przyzwyczaić do ich stylu .paliwo tanie ,wynajęcie auta (corolla)ok 100 pln za dzień.

Damaszek warto zobaczyć..ale jeśli masz w planach Jerozolimę to Syryjczycy (ze śladami wizyty w Izraelu w paszporcie) raczej nie wpuszczą Cię do kraju... :blink:

..

jak się ogarnę to wrzucę jeszcze parę fotek..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damaszek warto zobaczyć..ale jeśli masz w planach Jerozolimę to Syryjczycy (ze śladami wizyty w Izraelu w paszporcie) raczej nie wpuszczą Cię do kraju... :blink:

..

jak się ogarnę to wrzucę jeszcze parę fotek..

no wlasnie tez to slyszalem, ktos wie jak to wyglada w praktyce, bo slyszalem nawet, ze sa problemy z innymi krajami tez(Emiraty chyba?) w tym roku mam do wymiany paszporty wiec juz mi sie nie uda odwiedzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paszport musi być ważny minimum pół roku żeby wjechać do niektórych krajów arabskich.

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chorwacja jest fajna ale dla ludzi szukających spokoju-żadnej rozrywki dla turystów. Dalmacja jest przepiękna. Jeżeli ktoś się wybiera do Hiszpanii i będzie w Barcelonie to polecam się wybrać troszkę bardziej na południe. W Tarragonie znajduje się bardzo duży park rozrywki Port Aventura Nie nudząc się można tam spędzić 2-3 dni. Park jest podzielony tematycznie i w każdej części odbywają się niesamowite występy. Byłem tam dwa razy i jeżeli będę w pobliżu to na pewno odwiedzę to miejsce. Ach i sama Barcelona jest chyba jednym z najpiękniejszych miast Europy-warto ją odwiedzić, szczególnie wieczorem :blink:

Kilka filmików

Niesamowite przedstawienie

Faktycznie BARCELONA godna polecenie, bylem w wielu eupejskich miastach i tam podobalo mi sie najbardziej. Ulatwieniem sa napewno tanie loty. Niestety nie bylem w tym parku bo dopiero z pol roku temu sie o nim dowiedzialem. Mozesz cos wiecej napisac, gdzie sie warto zatrzymac, jakie ceny, czy jest np aquapark?Jak dojechac z Barsy.

Ps. jak lubisz wesole miasteczka - polecam chyba najlepsze w jakim bylem - zlokalizowane na Florydzie - min Bush Gardens, Sea World, Disney - W Y P A S, jak sie ktos wybiera to moge podpowiedziec gdzie sie zatrzymac, jakie bilety sie oplaca, bo parki do tanich nie naleza - ale warte swojej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.