Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość zegarkiclub

Uzupełnienia Moderatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Tsuki, po co te nerwy, przecież jeszcze niedawno się śmiałeś z Naszego pomysłu co do spotkania klubowego, a teraz odchodzisz z forum, bo nie możesz moderować jednego z działów? ...czegoś tu nie rozumiem.

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za roznica czy masz moda czy nie...na Forum jak w zyciu masz przyjaciol i wrogow...i tego nie zmienisz...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, więcej luzu i spokoju, nie nakręcajmy znów nieprzyjemnej dyskusji, ostatnio było takich pod dostatkiem :D

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Adam, ja czegoś tu nie rozumiem... Na forum wypowiadałeś się tylko w tematach, w których głos zabierał Mariusz i od razu kończyło się to 3-4 stronami cytowania się i pisania w kółko tego samego... ( zresztą też się powtarzam, bo już o tym pisałem ) Mariusz zrobił źle i stanąłem po Twojej stronie... nie wiem po co znowu to odgrzebujesz, skoro już przeprosił... sprawa jest zamknięta. Poza tym jednym "wybrykiem", jest dobrym moderatorem. Może wypowiedz się w jakimś innym temacie, zamiast podkręcać tylko ciągle niezdrową atmosferę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamknijcie temat i bedzie po sprawie

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Widzę, że znowu zaczyna się tworzyć "miła" atmosfera. Ech, gdybym wiedział, że moja decyzja o usunięciu kilku wątków spowoduje, aż takie zawirowania, to zastanowiłbym się nad tym 10 razy. Przeprosiłem, ale jak widać dyskusje toczą się dalej. Szkoda gadać....

Cześć :arrow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wymiana informacji w internecie to aż takie emocje? Gorzkie żale, urażone ambicje, obrażanie się, pompatyczne deklaracje o odejścia? Czy cała ta dziecinada, zapiekłość wnosi coś konstruktywnego i zarazem ciekawego?

Może jestem kosmitą, ale ja tego kompletnie nie rozumiem.

Tsuki, zastanów się, cóż takiego sie stało? Bo nie mogę być moderatorem działu? I co z tego? Co to zmienia? To chyba nie są wybory życiowe.

Maverick z kolei swoją drażliwością w temacie firmy IWC (i nie tylko), robi wręcz odwrotną rzecz. Będąc entuzjastą określonej marki (co akurat jest samo w sobie bardzo pozytywne) swoim jednostronnym spojrzeniem i brakiem wychodzenia ponad pewne sprawy wywołuje czasami u czytelników efekt odwrotny - zamiast zachęcać odstręcza.

Z kolei Adam doskonale się wspisał emocjonalnie w tę formułę i niepohamowaną niechęcią do firmy IWC (oraz jej personifikacją - także do Mavericka), wcale jej nie deprecjonuje, a wręcz zachęca do bliższego się z nią zapoznania.

Ale nie to jest najistotniejsze. Przecież to kwestie marginalne. Najgorszy jest wirtualny magiel jaki sie wokół forum tworzy. Tak jakby forum było kwintesencją i treścią życia a nie miłym dodatkiem do niego. I mówcie co chcecie, ale ja tego kompletnie nie rozumiem. Naprawdę ciężko się wyluzować? Tak jakby się cel, sposób wartościowania poprzestawiał dokumentnie.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Z kolei Adam doskonale się wspisał emocjonalnie w tę formułę i niepohamowaną niechęcią do firmy IWC (oraz jej personifikacją - także do Mavericka), wcale jej nie deprecjonuje, a wręcz zachęca do bliższego się z nią zapoznania.

:shock: Chyba żartujesz. Po tym co wypisywał Adam, to ja na miejscu osób nie obeznanych z tematem, omijałbym taką firmę szerokim łukiem. Na szczęście mam dostęp do opinii ludzi, którzy mają coś sensownego na temat producenta z Schaffhausen do powiedzenia i w oparciu o takie opinie częściowo ukształtowałem swój pogląd. Reszta to już bezpośrednia styczność z zegarkami IWC, praktyka oraz doświadczenie. Adam prawdopodobnie widział kilka razy w życiu zegarki IWC przez witrynę sklepową, a ja byłem ich użytkownikiem. Taka jest między nami różnica. No ale wróćmy do tematu, bo to nie jest wątek dotyczący IWC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

RabinHood nie prowokuj go.....i znowu bedzie....

:):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikogo nie prowokuję, powiedziałem co chciałem i tyle. I będę mógł na to konto spać dzisiaj w nocy :D Może nawet piwo sobie wieczorem wypiję, bynajmniej nie z powodu depresji :) A z drugiej strony feleksc gdyby problemy tego kalibru co wygłaszane tutaj na forum były dla mnie jedynymi w życiu i najważniejszymi, nie uważasz? :wink: :twisted:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No i bardzo dobrze :D. Świat żyje swoim własnym życiem, ludzie dokonują jakichś wyborów no i super. Nie musisz się felek o nic martwić, na pewno nie dam się sprowokować do kolejnych pozbawionych sensu rozmów. A wracając jeszcze na chwilę do tematu IWC, to właśnie przeczytałem jak to ktoś sobie kupił zegarek tej firmy. Ponieważ zakup przyniósł mu sporo radości więc postanowił się tym podzielić na Forum. Oto co napisał...

"This latest purchase is the next step in converting my little watch collection into an entirely IWC collection. I will be selling a Submariner, Explorer, Speedmaster and a Panerai as I have completely fallen for IWC's quality."

Jak się okazuje, nie taki straszny diabeł jak go Adam malował. No ale co zrobić, czasu cofnąć się nie da, ale ja w kolejne przepychanki słowne nie dam się wciągnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Proponuję już zamknąć ten wątek i zakończyć dyskusję. Co Wy na to :?:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisalem to 10 postow temu...i nikt mnie nie posluchal...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Proponuję już zamknąć ten wątek i zakończyć dyskusję. Co Wy na to :?:.

Dobry pomyśł, szczególnie w kontekście tego, że znów Mariusz wplatasz w dyskusję nic tu niemające do rzeczy opinie o IWC :? .

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Nie chcę mi się w tym "babrać", dla mnie już nie ma tego tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Dobry pomyśł, szczególnie w kontekście tego, że znów Mariusz wplatasz w dyskusję nic tu niemające do rzeczy opinie o IWC :? .

Zamieszczona powyżej opinia jest jednym z przykładów świadczących o tym, że kierunek tamtych naszych dyskusji był w wielu miejscach (delikatnie mówiąc) trudny do zaakceptowania. Odbiór IWC na świecie wśród wielu osób jest zupełnie inny co widać na powyższym przykładzie. Takich opinii można by znaleźć dużo więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, naprawdę teraz to Ty zaczynasz nakręcać kolejną dyskusję, bo mogłeś sobie oszczędzić tych paru ostatnich zdań :?

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Ja zablokowałem, bo niczemu ten temat nie służy... Admin sobie odblokuje, jeśli będzie chciał zabrać głos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.