Klub Miłośników Zegarów i Zegarków: Zenith class elite - Klub Miłośników Zegarów i Zegarków

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zenith class elite manualny czy automat

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   bama 

• nowy użytkownik
  • Grupa: Użytkownicy
  • Hobby:zegary , sport , historia

Napisano 09 marzec 2010 - 22:22

Zamierzam kupić Zenitha class elite , mam problem czy wybrać mechanizm manualny 650 , czy automat 680 , chodzi mi głównie o jakość tych dwóch mechanizmów . Wiem że wielu z Was posiada rzeczone czasomierze . Bardzo jestem ciekawy opinii kolegów w tej sprawie . Pozdrawiam i z góry dziękuje za ustosunkowanie do przedstawionego problemu .
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Klod100 

• Wiceprezes Stowarzyszenia
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Zarząd Stowarzyszenia KMZiZ

Napisano 10 marzec 2010 - 00:08

Miałem oba i oba werki są godne uwagi, to dopracowane mechanizmy i naprawdę nie można tu mówić o niczym innym iż osobiste preferencje.

Ja z czasem mam przytłaczającą większość zegarków z naciągiem manualnym, ale po prostu to lubię, chociaż zaczynałem od automatów.
Jako jedyny zegarek, automat chyba lepiej się sprawdzi. Ale z drugiej strony - przyjemny jest codzienny rytuał nakręcania.

Werk automatyczny jest grubszy - a za tym również cały zegarek, jednak Zenit i tak robi zegarki bardzo cienkie - w linii Elite.

Polecam osobiście rozważyć ciemnoszary kolor tarczy - jest powalający.

Powodzenia - naprawdę wyśmienity wybór.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   eye_lip 

• Grubo Mielony Towar
  • Grupa: Stowarzyszenie

Napisano 10 marzec 2010 - 00:17

Miałem automata elite i był świetny, bardzo płaski i wyśmienicie się prezentował. Oba mechanizmy bardzo dobre, aktualnie mam prostokąta na tym werku i robi +1s - sprawdzany na komparatorze.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Jędrula 

• regularny użytkownik
  • Grupa: Stowarzyszenie

Napisano 10 marzec 2010 - 11:19

Osobiście polecam wersję manualną, tym bardziej że mamy do czynienia z linią class (w zegarkach sportowych raczej naciąg automatyczny). W chwili obecnej jest zalew automatów więc będziesz miał w pewien sposób zegarek bardziej rzadki i oryginalny, plus przyjemność obsługi. Werki Elite są naprawdę świetne i jakiego wyboru nie dokonasz, będzie to trafny wybór.
Tak jak wspomniał Klaudiusz w zależności od okoliczności: codzienne użytkowanie - automat, od święta - manual.
0

Opcje tematu:

Strona 1 z 1