Zamierzam kupić Zenitha class elite , mam problem czy wybrać mechanizm manualny 650 , czy automat 680 , chodzi mi głównie o jakość tych dwóch mechanizmów . Wiem że wielu z Was posiada rzeczone czasomierze . Bardzo jestem ciekawy opinii kolegów w tej sprawie . Pozdrawiam i z góry dziękuje za ustosunkowanie do przedstawionego problemu .
Strona 1 z 1
Zenith class elite manualny czy automat
Napisano 10 marzec 2010 - 00:08
Miałem oba i oba werki są godne uwagi, to dopracowane mechanizmy i naprawdę nie można tu mówić o niczym innym iż osobiste preferencje.
Ja z czasem mam przytłaczającą większość zegarków z naciągiem manualnym, ale po prostu to lubię, chociaż zaczynałem od automatów.
Jako jedyny zegarek, automat chyba lepiej się sprawdzi. Ale z drugiej strony - przyjemny jest codzienny rytuał nakręcania.
Werk automatyczny jest grubszy - a za tym również cały zegarek, jednak Zenit i tak robi zegarki bardzo cienkie - w linii Elite.
Polecam osobiście rozważyć ciemnoszary kolor tarczy - jest powalający.
Powodzenia - naprawdę wyśmienity wybór.
Ja z czasem mam przytłaczającą większość zegarków z naciągiem manualnym, ale po prostu to lubię, chociaż zaczynałem od automatów.
Jako jedyny zegarek, automat chyba lepiej się sprawdzi. Ale z drugiej strony - przyjemny jest codzienny rytuał nakręcania.
Werk automatyczny jest grubszy - a za tym również cały zegarek, jednak Zenit i tak robi zegarki bardzo cienkie - w linii Elite.
Polecam osobiście rozważyć ciemnoszary kolor tarczy - jest powalający.
Powodzenia - naprawdę wyśmienity wybór.
Napisano 10 marzec 2010 - 00:17
Miałem automata elite i był świetny, bardzo płaski i wyśmienicie się prezentował. Oba mechanizmy bardzo dobre, aktualnie mam prostokąta na tym werku i robi +1s - sprawdzany na komparatorze.
Napisano 10 marzec 2010 - 11:19
Osobiście polecam wersję manualną, tym bardziej że mamy do czynienia z linią class (w zegarkach sportowych raczej naciąg automatyczny). W chwili obecnej jest zalew automatów więc będziesz miał w pewien sposób zegarek bardziej rzadki i oryginalny, plus przyjemność obsługi. Werki Elite są naprawdę świetne i jakiego wyboru nie dokonasz, będzie to trafny wybór.
Tak jak wspomniał Klaudiusz w zależności od okoliczności: codzienne użytkowanie - automat, od święta - manual.
Tak jak wspomniał Klaudiusz w zależności od okoliczności: codzienne użytkowanie - automat, od święta - manual.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Pomoc