Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dziob.p

biały retro CASIO W-59

Rekomendowane odpowiedzi

szukam jakies retro zegarka jak w-59 tyle ze bardzo zalezy mi na bialym kolorze koperty i paska.

czy sa produkowane takie cudenka ?

wiem ze g-shocki mozna biale zakupic, ale co z innymi zegarkami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten z podanej przez ciebie aukcji to nie casio, co prawda ta sama koperta i pewnie ten sam kwarc (bo to malo skomplikowany uklad) ale bez napisu Casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak naprawde wygladaja identycznie, ciekawi mnie czy jakść koperty, paska i mechnizmu kwarcowego jest identyczna czy tez moze cos odbiega ?

zawsze ten napis "casio" z żalem mozna sobie odpuscic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1TomTom1:

no tak, dokladnie ten zegarek poszukuje.

ale gdzie go zakupic ? zalezy mi na cenie Kup Teraz a nie licytacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drgnelo cos w poszykiwaniach bialego Casio ? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety tylko g-shock'i sa dostepne na polskim rynku: allegro portale sklepy itp.

mozna zakupic bialego f-91w bez napisu casio co wskazuje ze to imitacja - jak myslicie jak z jakoscia ?

te podrobione f-91w mozna zakupic za 37zl z wliczona przesylka - dostpne kolory teczy :) prosto z hongkongu :( wiec chinszczyzna w sosie slodko-kwasnym

orginalne biale jak i inne kolory dostepne na portalach oferty ceny, ale cena wacha sie w granicach 35 $ + shipping 11$ czyli 46 $, za ta cene to mozna jeszcze sobie 100zl dorzucic i szukac czegos na allegro w stylu G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez zaczynam brać pod uwagę zakup białego zegarka kwarcowego casio,jakoś podoba mi się ich styl,zresztą zbliżają się wakacje i na tą porę roku taki czasomierz jest jak znalazł.Może warto by przemyśleć zakup grupowy,dzieląc koszt przesyłki na więcej osób stałoby się to opłacalne.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to fakt, te zegarki przezywaja teraz druga mlodosc, staly sie nagle bardzo modne retro elektroniki w bialym kolorze.

tak naprawde zwrocila moja uwage na nie moja dziewczyna, bardzo chcial sobie kupic taki zegarek, teraz sam sie napalilem na taki bialy model

savio23 wiec dzialaj zacznij szukac. w jednosci sila.

mi w rece wpadlo to :

http://www.ioffer.com/i/CASIO-RETRO-WATCH---WHITE-Classic-Design.-140213341#item_description_anchor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł w sferze rozmyślań więc póki co z działaniem trzeba się powstrzymać :( Najpierw musi się zebrać kilku wielbicieli zegarków Casio w kolorze white ,potem można kombinować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 110010000010011001

savio23 wiec dzialaj zacznij szukac. w jednosci sila.

mi w rece wpadlo to :

http://www.ioffer.com/i/CASIO-RETRO-WATCH---WHITE-Classic-Design.-140213341#item_description_anchor

Wczesniej tez wkleilem tego linka tutaj http://zegarkiclub.pl/forum/topic/44320-bialy-retro-casio-w-59/page__view__findpost__p__492497

Znalazlem jeszcze to http://cgi.ebay.com.sg/CASIO-F-91W-WHITE-UNISEX-WATCH-VERY-STYLISH-NEW-/200463564199

Zdjecie nie wyrazne ale widac ze jest napis Casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

00110010000010011001:

prawda, zwracam honor, byles pierwszy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem jeszcze to http://cgi.ebay.com.sg/CASIO-F-91W-WHITE-UNISEX-WATCH-VERY-STYLISH-NEW-/200463564199

Zdjecie nie wyrazne ale widac ze jest napis Casio.

faktycznie, mozliwe ze to prawdziwe Casio, tylko ten dyskotekowy iluminator: MULTI COLOUR LIGHT, cos mi nie pasuje do calosci :(

a tu filmik ktory przedstawia efekt:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie retro pelna geba

ale nie ma tego "stajla", polaczenia retro zegarka + nowoczesny swiezy bialy plastik w stylu produktow apple.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze poświęciłem trochę czasu by wyszukać właśnie coś w tym stylu:

"polaczenia retro zegarka + nowoczesny swiezy bialy plastik w stylu produktow apple"

i muszę przyznać ,że jest ciężko,tzn można znaleźć białego G-shocka,ale cena przekracza wtedy już 200 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz skupiam się chyba na szukaniu białego G-shocka :)jednak f-91w wersja white to nawet  ciekawy zegarek ale sciaganie go z zagranicy chyba się mija z celem. Wbrew pozorom białych G na allegro jak na lekarstwo a jeśli już są to mają zaporowe ceny.Mi osobiście podoba się :

G-5600A-7D

G-5600A-7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak szukasz G w koleże białym to możesz obadać jeszcze GLX-5600-7; GLX-5500-7; DW-5600eh-7;

no i może jeszcze G-7800p-7 aktualnie nie ma sprowadzanych na alledrogo w przestępnej cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GLX'ó nie polecę-miałem kilka egzemplarzy w tym białego G-lide'a tworzywo z którego są zrobione jest pokryte czymś w stylu grubej warstwy lakieru która ściera się/odłazi i szybko "łapie" przebarwienia od bluzy/kurtki itp.

Swoją droga podłączam się pod zamówienie grupowe na białego Casio ;)

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pajak80 a w jakich warunkach użytkowałeś swoje G-Lide'y ? Podczas normalnego noszenia bezel i pasek są że tak powiem nie do porysowania, ja przy swoim GLX-5600 gdy widzę że jest brudny albo tłusty to czyszczę go miękką szmatką a po oczyszczeniu wygląda jak nówka z Tajlandii :D Wbrew pozorom jest to materiał co nie łapie rys(pod warunkiem że normalnie się go użytkuje) a jak taki zegarek nosi się do roboty no to cóż...nie ma materiałów nieścieralnych. Porównując tworzywo z G-Lide'ów i stal to tworzywo wygrywa-sam widzę po swoich zegarkach jakie są a wszyskie użytkuje normalnie. Na stali mogę naliczyć dziesiątki mikrorys których nie da się uniknąć(musielibyśmy nasze zegarki owijać taśmą przezroczystą albo folią żeby ich nie porysać) a tworzywo po przeczyszczeniu wygląda jak z fabryki. Nie wiem na czym to do końca polega ale takie są realia. Kolega w temacie poszukuje białego retro Casio którego zepewne nie będzie użytkował w ekstremalnych warunkach. To jest tak jakby zakładać białą koszulę od garnituru do pracy na budowie co normalne nie jest. Dlatego Gorąco polecam G-Shocki G-Lide ;)

GW-1400DU, GW-7900B, GLX-5600, DW-6900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh, gdyby nie ta cena g-lide'ow... za te pieniadze to juz wole sobie cos innego wybrac. dlatego najlepszym rozwiazaniem na zakup bialych retro jest inwestycja w f-91w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.