Marcin_LL 0 #1 Napisano 30 Sierpnia 2010 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #2 Napisano 30 Sierpnia 2010 Marcinie - bardzo ladny zegarek - zegarki z lat 40tych sa czesto nie doceniane, bardzo ladnie odnowiona tarcza i sliczne wskazowki !!!! pozdrawiam serdecznie Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_LL 0 #3 Napisano 30 Sierpnia 2010 Rafale, dzięki za miłe słowa, mam do tego zegarka duży sentyment! Przy okazji, z zainteresowaniem śledzę rozwój Twojej kolekcji, wyrazy najwyższego szacunku . Pozdrawiam Marcin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Voli 23 #4 Napisano 30 Sierpnia 2010 Piękna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #5 Napisano 31 Sierpnia 2010 Rzeczywiście piękny egzemplarz, widziałem już kilka takich na różnych portalach aukcyjnych jednak ani jedna nie wyglądała aż tak dobrze. Moim zdaniem dobrze zrobiłeś, poddając tarcze renowacji, wyszła po prostu świetnie, co daje znakomity efekt końcowy i potwierdza tylko fakt,że decyzja o jej odnowie była trafna. Fajna pamiątka o ciekawym design, a że małych rozmiarów, cóż, pewnie przyjdzie czas i moda na małe zegarki vintage!!!!. Moda ciągle się zmienia, obecna optuje za ceglankami ale poczekamy i zobaczymy Niech się nosi!!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #6 Napisano 31 Sierpnia 2010 Marcin,a werk pokazesz?(-; 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #7 Napisano 3 Września 2010 Marcinie - nie jestem na 100% pewny - bez werku lub numeru seryjnego ci nie powiem ale w oparciu o SHUGART (wydanie z 2009) na str.709 Twoja bulova jest pokazana jako zegarek z 1945r - w srodku cos na 17 kamieniach pozdrawiam raz jeszcze Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_LL 0 #8 Napisano 4 Września 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #9 Napisano 5 Września 2010 Tym razem dane techniczne! Werk na zdjęciu. Nosi oznaczenia: Bulova Watch Co, 15 jewels, Swiss, J9 Unadjusted i 10BC. Z kolei oznaczenia na deklu: A9 oraz numer seryjny 2263250. Czyli jest to Bulowa kaliber 10BC (czyli AS 1200), 15-to kamieniowy (były też 17-to kamieniowe). Datowanie na 1948-1950, moim zdaniem jest OK. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #10 Napisano 6 Września 2010 Zgadza sie Piotrze - ja datowalem po ksztalcie i wykonczeniu koperty za ksiazka - ale jak cos jest do wszystkiego to czesto jest do ... i tak czasem jest z ta ksiazka:) pozdrawiamR 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #11 Napisano 6 Września 2010 Zgadza sie Piotrze - ja datowalem po ksztalcie i wykonczeniu koperty za ksiazka - ale jak cos jest do wszystkiego to czesto jest do ... i tak czasem jest z ta ksiazka:) Miałeś mniej danych ode mnie. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_LL 0 #12 Napisano 6 Września 2010 Rafale, Piotrze - dziękuję bardzo za zainteresowanie moim zegarkiem i dodatkowe informacje, postaram się wrzucić inne moje starocie, mam nadzieję, że również interesujące. Pozdrawiam. Marcin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach