Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Marcin_LL

Rodzinna Bulova

Rekomendowane odpowiedzi

Marcinie - bardzo ladny zegarek - zegarki z lat 40tych sa czesto nie doceniane, bardzo ladnie odnowiona tarcza i sliczne wskazowki !!!!

pozdrawiam serdecznie

Rafal

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafale, dzięki za miłe słowa, mam do tego zegarka duży sentyment! Przy okazji, z zainteresowaniem śledzę rozwój Twojej kolekcji, wyrazy najwyższego szacunku :) .

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście piękny egzemplarz, widziałem już kilka takich na różnych portalach aukcyjnych jednak ani jedna nie wyglądała aż tak dobrze. Moim zdaniem dobrze zrobiłeś, poddając tarcze renowacji, wyszła po prostu świetnie, co daje znakomity efekt końcowy i potwierdza tylko fakt,że decyzja o jej odnowie była trafna. Fajna pamiątka o ciekawym design, a że małych rozmiarów, cóż, pewnie przyjdzie czas i moda na małe zegarki vintage!!!!. Moda ciągle się zmienia, obecna optuje za ceglankami ale poczekamy i zobaczymy :)

Niech się nosi!!! :)

Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin,a werk pokazesz?(-;

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcinie - nie jestem na 100% pewny - bez werku lub numeru seryjnego ci nie powiem ale w oparciu o SHUGART (wydanie z 2009) na str.709 Twoja bulova jest pokazana jako zegarek z 1945r - w srodku cos na 17 kamieniach

pozdrawiam raz jeszcze

Rafal

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym razem dane techniczne! Werk na zdjęciu. Nosi oznaczenia: Bulova Watch Co, 15 jewels, Swiss, J9 Unadjusted i 10BC. Z kolei oznaczenia na deklu: A9 oraz numer seryjny 2263250.

Czyli jest to Bulowa kaliber 10BC (czyli AS 1200), 15-to kamieniowy (były też 17-to kamieniowe). Datowanie na 1948-1950, moim zdaniem jest OK.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza sie Piotrze - ja datowalem po ksztalcie i wykonczeniu koperty za ksiazka - ale jak cos jest do wszystkiego to czesto jest do ... i tak czasem jest z ta ksiazka:)

pozdrawiam

R

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza sie Piotrze - ja datowalem po ksztalcie i wykonczeniu koperty za ksiazka - ale jak cos jest do wszystkiego to czesto jest do ... i tak czasem jest z ta ksiazka:)

Miałeś mniej danych ode mnie. :huh:

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafale, Piotrze - dziękuję bardzo za zainteresowanie moim zegarkiem i dodatkowe informacje, postaram się wrzucić inne moje starocie, mam nadzieję, że również interesujące. Pozdrawiam.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.