Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Werk

Diver w autmacie do 500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was,

Ponieważ sam mam już jeden wielki ból głowy związany z intensywnym poszukiwaniem czasomierza, podam może moje kryteria, a Koledzy szanowni liczę coś zasugerują.

1. Średnica bez koronki minimum 42mm

2. WR od 10ATM - ja naprawde wchodzę z zegarkami do wody, nie nurkuję z butlami.

3. Automat preferowany w stosunku 8/10 wobec ewentualnego ciekawego kwarca.

5. Zdecydowanie na bransolecie.

Pomożecie? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedziałbym Monster, ale bez małego naciągnięcia budżetu raczej nie da rady...

Może ORIENT Mako albo Big Mako?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisał SecondTom trochę mało na rasowego divera z porządną bransoletą.

Ja zaproponuję - seiko skx007(bransoleta krytykowana przez niektórych ale mi się nosiło bardzo dobrze)

- citizen ny0040

No i wszelakie seiko 5 - sportowe,100m,bransoleta - wybór naprawdę spory :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, dzięki serdeczne za propozycje, ale nic z Waszych propozycji mi niestety nie pomaga ;)

Monster - nie podoba mi się i już - tak widzę teraz te jasne pioruny sypiące się za moją głowę, ale nic nie poradzę i gustu swojego naginać nie zamierzam dla jakiegoś japońskiego zegarka :rolleyes: bez urazy oczywiście, monster to świetny czasomierz, tyle że kompletna dla mnie porażka stylistyczna. Werk prosty i sprawny jak koń Przewalskiego, świetna ciężka bransoleta - to lubię, ale wszystko psuje ten ordynarny bezel.

Seiko 5 sports posiadam obecnie w postaci tzw. seamastera, niestety w średnicy 39mm i jest to śmiesznie mało. Vostok K-3 submarine? nie dziękuję, czytałem kilka doprawdy niepochlebnych recenzji/opinii na tym forum, w szczególności mówiących o zawodnym gwincie koronki. Zdaje się że dojrzewam do decyzji o zwiększeniu budżetu i zakupie Orienta CEM75002D. Dzięki raz jeszcze za wsparcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość polak902

tez go chcialem ale wiele osob mi mowilo i tutaj i z tych co w tym siedza ze orient... ladny i na dlugi czas.. ale duzo niedoróbek ma. brakuje w nim ostatniego szlifu poczytaj tu na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CEM7500 to jest właśnie BIG MAKO i raczej mało kto wypowiada się o nim zle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.