greenmag 6384 #1 Napisano 5 Września 2010 witamjakis czas temu wpadl mi w lapy od dziadkow wiszacy zegardo tej pory myslalem ze to becker - jednak zaciekawil mnie pewien faktmam na mechanizmie znak 8-ramiennej gwiazdy w wewnatrz napis "unghans" a pod spodem duze "J" co swiadczy o tym ze to junghansale na mocowaniu pretow w ktore bija mloteczki o pelnej i pol godzinie widnieje "GB" 12345 a moze to jakis skladak? prosze o pomoc - co to jest - z jakich lat - ile warte 0 Kartoteka Zegarków - Najlepszy sposób na organizację Twojej kolekcji zegarków - https://greenmag-pl.github.io/kartoteka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2980 #2 Napisano 5 Września 2010 Nie jest rzeczą niemożliwą taki Beckerojunghans. Widziałem np. werk Junghansa z okresu po przejeciu Beckera z nałożoną tabliczką z beckerowską kotwicą. Nie ułatwiasz jednak udzielenia odpowiedzi nie zamieszczając zdjęć mechanizmu....Wartość - tak czy inaczej - nie jest wielka. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach