Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

raspus

Gustav Becker P95 Freiburg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem zegara, który przechodził w rodzinie z pokolenia na pokolenie.

Nie chciałbym oddawać nigdzie tej rodzinnej pamiątki stąd serdecznie proszę o jakiekolwiek wskazówki/informację, które mogłyby mi pomóc w zlokalizowaniu i likwidacji przyczyny dziwnego zachowania tego cacka.

Do niedawna zegar działał idealnie, niestety od kilku dni liczba uderzeń w mosiężne pręty nie jest zgodna z godziną na tarczy zegara.

Jeżeli mamy godzinę 9 zegar wybija 6 razy, jeżeli 10 to 7 i tak dalej.

Z góry serdecznie dziękuję za poświęcony czas i jakąkolwiek pomoc.

Pozdrawiam,

Michał

post-47521-0-13926900-1330287337_thumb.jpg

post-47521-0-88427900-1330287347_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddać w ręce zegarmistrza trzeba będzie jednak koniecznie. Jeśli do tej pory chodził bez przeglądów co kilka lat - to cud, który nie będzie jednak trwał dalej. Doraźnie - wskazówkę godzinową, która jest na tulei (tylko ją !) przestaw na odpowiednią godzinę.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestawienie wskazówki godzinowej na godzinę zgodną z biciem powinno tu pomóc. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestawienie wskazówki godzinowej na godzinę zgodną z biciem powinno tu pomóc. Pozdrawiam

Dzięki serdeczne za odpowiedzi.

Po odczytaniu tych wskazówek postanowiłem dociec co mogło spowodować powyżej opisaną usterkę.

W efekcie winowajcą okazał się niesforny palec mojej żony... :)

Pozdrawiam,

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.