Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bobek6969

Omega w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak łatwo się domyśleć szukam złotej rączki w Wawie dla 40 letniej omegi w stanie wizualnym prawie NOS.

Nie mając wiedzy co do ostatniego smarowania, chciałbym jej zrobić 'dobrze' za rozsądną cenę.

Po lekturze forum wygląda to tak:

- SGP - ponad 1000 zł

- Kruk, ew. "Od czasu do czasu" - ponad 600 zł

- p. Rosiak (Ząbkowska), p. Bronowski (Piękna) - 200-300 zł

Ma ktoś inne sugestie? Czy jakiś spec po otwarciu denka jest w stanie powiedzieć: "zegarek po świeżym serwisie, zapraszam za 5 lat"?

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie polecam pana J. Rosiaka z Ząbkowskiej. Przywrócił do życia mojego 87 - letniego IWC. Ma dużą wiedzę i doświadczenie. Zapłaciłem (po małych negocjacjach) 190 zł i jestem bardzo zadowolony z usługi. Kolejny taki przegląd za 10 - 15 lat!! :(

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 1972 roku to już era kwarcu była :(

Ja swoje starsze zegarki oddawałem do Głowackicch i byłem zadowolony.

Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.

Uśmiechnijmy się :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok,

- o p. Rosiaku wieść gminna niesie, że zaszumiało mu w głowie z popularności - (m.in. dzięki temu Forum)..

- co do firmy Głowacki - renowacja to może za kilkadziesiąt lat - ale nie dzisiaj - choć nie wykluczam.

Inne sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc odpowiadając sam sobie Omesia trafiła na pl. Konstytucji w Wwie do Kruka - nieco przypadkiem, wlazłem tam coby coś przymierzyć - ale się okazało, że jednak to 300 PLN za wyczyszczenie, posmarowanie i regulację chodu cal. 1030. Termin: 3 dni robocze.

Ciekawostka: pan w białym kitlu zdementował informacje z "Od czasu do czasu", że normalne w manualu jest przyspieszanie po pełnym nakręceniu koronki i opóźnianie chodu w drugiej dobie.

Co jeszcze stwierdził - w kolejnym info, o ile puści pary z ust..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.