Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

grubyperez

Orient CEM6W001T

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Chcę się pochwalić zakupem zegarka Orient CEM6W001T.

Zegarek kupiłem dzięki temu forum gdyż nadszedł taki dzień w moim życiu w którym

zapragnąłem mieć zegarek w którym będę wyróżniał się z tłumu.

Wcześniej miałem Timex'a expedition który służył wiernie 6 lat i padł.

Zegarek kupiłem na pasażu w M1 w czeladzi

(do zegarka dostałem tylko chińskie metalowe pudełko paragon i karte gwarancyjną)

Ten model wybrałem ze względu na to że zegarek miał być elegancki

a że ten ma szafirowe szkło przykuł moją uwagę.

Dane techniczne:

Rodzaj zegarka męski

Typ mechanizmu mechaniczny-automatic

Koperta stalowa

Pokrywa koperty zakręcana-przeszklona

Bransoleta/pasek niestandardowa

Szkło szafirowe

Koronka standardowa

Przycisk standardowy

Wodoszczelność 50M

Wymiary koperty 40,00 mm

post-48509-0-10968600-1333782881_thumb.jpg

post-48509-0-36905900-1333782887_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny, klasyczny, no i - jak na Orienta przystało, będzie zapewne służył przez lata.

Gratulacje i niech się nosi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny, klasyczny, no i - jak na Orienta przystało, będzie zapewne służył przez lata.

Gratulacje i niech się nosi ;)

Mam nadzieję że posłuży.

ale mam pytanko bo nie dostałem instrukcji, do czego służy wklęsły przycisk obok koronki??

i drugie pytanko czy każdy orient ma naklejkę hologram?? bo mój nie miał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy o ten przycisk Ci chodzi, ale w moim oriencie przycisk obok koronki zmienia dzień tygodnia na datowniku, tylko trzeba mocniej przycisnąć :) Wciśnij go i sam sprawdź

Swoją drogą bardzo ładny, i dekielek ma przeszklony, gdybym był bogaty to sam bym sobie taki sprawił ;)

Nie ma rzeczy których nie da się naprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy o ten przycisk Ci chodzi, ale w moim oriencie przycisk obok koronki zmienia dzień tygodnia na datowniku, tylko trzeba mocniej przycisnąć ;) Wciśnij go i sam sprawdź

Swoją drogą bardzo ładny, i dekielek ma przeszklony, gdybym był bogaty to sam bym sobie taki sprawił ;)

Dzięki za odpowiedź i potwierdzam przycisk zmienia dni tygodnia i jak się okazuje dni są w dwóch językach.

Ja nie jestem bogaty a se sprawiłem :)

Zakochałem się w tym zegarku i już żonie kupiłem orienta ale kwarca niech ma coś od życia;)

A dzisiaj kupiłem mako i już nie moge się doczekac odbioru!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale kilka stów wolnych trzeba mieć, ja muszę poczekać kilka miesięcy aż zdam egzamin i pójdę do pracy ;) wtedy sprawię sobie podobny, tylko że ze wskaźnikiem power reserve.

Mam podobnego orienta do Twojego tylko że mój ma 20 lat, dni tygodnia też są w dwóch językach :) A ogólnie co do kwarców, to nawet kochając mechaniczne zegarki fajne mieć jednego kwarca, tak aby mieć, dla odmiany ;) ja mam tytanową Adriatice, wygląda świetnie jak na mój gust i zakładam na specjalne okazje. Chociaż osobiście wole pływającą wskazówkę i posłuchać jak rotor się rozpędza i nakręca sprężynę.

Nie ma rzeczy których nie da się naprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny, klasyczny, ale przy tym nudny do bólu ;) Mnie takie zegarki początkowo cieszą, ale potem szybko się nudzą. Przydałby się chociaż jakiś wskaźnik rezerwy chodu dla urozmaicenia - tym bardziej, że u Orienta ceny za taką przyjemność są bardzo przystępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.