plose55 184 #51 Napisano 25 Grudnia 2015 Jako że też sie nabawiłem shoguna to dodam parę słów isd siebie. W sumie nie za dużo bo Przemek w większości się jak najbardziej zgadzam z tym co pisze Przemek. Shogun jest naprawdę fajny, tytan z diashieldem, tutaj moim zdaniem strzał w 10-tke. Koperta sporo smaczków, bardzo fajnie wygląda. Ogólnie tak jak go nosze tam mi sie pod paroma względami troche kojarzy z marinemasterem ( bezel z "piłą"), podobna wielkość a i troche kształt patrząć z góry koperty.Ogólnie porównując shoguna z seiko phoenixami, marinaemasterem to wstydu nie ma. Jak na mój gust bliżej mu do nich niż do sumo. Od samuraja też fajniejszy Wygoda noszenia, na plus na pewno niewielka waga, i bym go ocenił jako jednego z wygodniejszych diverów mechanicznych które miałem. Ale np w porównaniu z moim faworytem kwarcowym oceanusem P500 który jest bardzo podobnych rozmiarów, to cachalot leży nieporównywalnie lepiejNa fotkach jak sie prezentuje na tle wspomnianego SAGQ007 i nagdarstkowa na moim niezadużym nadgarstku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek71207 1 #52 Napisano 30 Grudnia 2015 Miałem Shoguna i mogę powiedzieć że zegar rewelacja. Gdybym miał go określić jednym słowem napisałbym "praktyczny". Nie porywa może pięknem ale to naprawdę super sprzęt. Lekki, wygodny. Polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek71207 1 #53 Napisano 30 Grudnia 2015 A dla osób które chcą mieć więcej estetyki w podobnym klimacie polecam MM300 - kupiłem i za żadne skarby nie sprzedam:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RKL 0 #54 Napisano 11 Stycznia 2016 A jak sie sprawuje ten tytan? Bo znalazłem skrajnie różne opinie - że nie widać śladu użytkowania, albo że rysuje się niemiłosiernie szybko i łatwo (od patrzenia? )Jak długo mieliście/macie waszego Shoguna?Prawdę mówiąc, to tylko ten tytan by mnie powstrzymywał od zakupu, za duża nie wiadoma - reszta super. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka 0 PozdrawiamRKL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4806 #55 Napisano 11 Stycznia 2016 Ja mam dopiero około miesiąca, nie zauważyłem, abym coś porysował... Moim zdaniem rysuje się trochę mniej niż stal, ale myślę, że nie w tym problem.Problemem może jest fakt, że jeśli się porysuje, to nie da się go tak łatwo ( jeśli to w ogóle możliwe) spolerować.Ogólnie nie polecam , jeśli ktoś lubi zmieniać zegarki... Jakoś u mnie wyparł inne nurki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RKL 0 #56 Napisano 11 Stycznia 2016 A te pomysly o szorowaniu pastą do zębów i rzekomym magicznym całkowitym zniknięciu śladów użytkowania po zabiegu - prawda to, czy zwykła bujda? Poważnie pytam, nie mam pojęcia, świat zegarków to dla mnie nowość. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka 0 PozdrawiamRKL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4806 #57 Napisano 11 Stycznia 2016 Faktem jest, że jak wydaje mi się, że porysowałem, to mycie rozwiewa wszelkie wątpliwości, nie ma rys Z pastą nie próbowałem, bo nie było takiej potrzeby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek71207 1 #58 Napisano 14 Stycznia 2016 U mnie złapał drobne ryski na zapięci bransolety momentalnie także taki twardy ten tytan nie jest:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RKL 0 #59 Napisano 14 Stycznia 2016 A zauwazyles roznice w jakosci wykonania koperty wzgledem bransolety? Daje sie te ryski tak magicznie usunac, jak niektorzy mowia? Jak dlugo masz/miales zegarek? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka 0 PozdrawiamRKL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach