Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lestaf

Seiko Shogun

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że też sie nabawiłem shoguna to dodam parę słów isd siebie. W sumie nie za dużo bo Przemek w większości się jak najbardziej zgadzam z tym co pisze Przemek. Shogun jest naprawdę fajny, tytan z diashieldem, tutaj moim zdaniem strzał w 10-tke. Koperta sporo smaczków, bardzo fajnie wygląda. Ogólnie tak jak go nosze tam mi sie pod paroma względami troche kojarzy z marinemasterem ( bezel z "piłą"), podobna wielkość a i troche kształt patrząć z góry koperty.

Ogólnie porównując shoguna z seiko phoenixami, marinaemasterem to wstydu nie ma. Jak na mój gust bliżej mu do nich niż do sumo. Od samuraja też fajniejszy :)

Wygoda noszenia, na plus na pewno niewielka waga, i bym go ocenił jako jednego z wygodniejszych diverów mechanicznych które miałem. Ale np w porównaniu z moim faworytem kwarcowym oceanusem P500 który jest bardzo podobnych rozmiarów, to cachalot leży nieporównywalnie lepiej

Na fotkach jak sie prezentuje na tle wspomnianego SAGQ007 i nagdarstkowa na moim niezadużym nadgarstku

P1090415_zpszyqnwmrl.jpg

P1090405_zpslwkfhcbo.jpg

P1090403_zpsfk2zkjvi.jpg

P1090394_zpsvkapudgt.jpg

P1090328_zpsi7trwjgj.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Shoguna i mogę powiedzieć że zegar rewelacja. Gdybym miał go określić jednym słowem napisałbym "praktyczny". Nie porywa może pięknem ale to naprawdę super sprzęt. Lekki, wygodny. Polecam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla osób które chcą mieć więcej estetyki w podobnym klimacie polecam MM300 - kupiłem i za żadne skarby nie sprzedam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sie sprawuje ten tytan? Bo znalazłem skrajnie różne opinie - że nie widać śladu użytkowania, albo że rysuje się niemiłosiernie szybko i łatwo (od patrzenia? )

Jak długo mieliście/macie waszego Shoguna?

Prawdę mówiąc, to tylko ten tytan by mnie powstrzymywał od zakupu, za duża nie wiadoma - reszta super.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam

RKL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dopiero około miesiąca, nie zauważyłem, abym coś porysował... Moim zdaniem rysuje się trochę mniej niż stal, ale myślę, że nie w tym problem.

Problemem może jest fakt, że jeśli się porysuje, to nie da się go tak łatwo ( jeśli to w ogóle możliwe) spolerować.

Ogólnie nie polecam :rolleyes: , jeśli ktoś lubi zmieniać zegarki... :D

Jakoś u mnie wyparł inne nurki  :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te pomysly o szorowaniu pastą do zębów i rzekomym magicznym całkowitym zniknięciu śladów użytkowania po zabiegu - prawda to, czy zwykła bujda? Poważnie pytam, nie mam pojęcia, świat zegarków to dla mnie nowość.

Pozdrawiam

RKL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktem jest, że jak wydaje mi się, że porysowałem, to mycie rozwiewa wszelkie wątpliwości, nie ma rys :)

Z pastą nie próbowałem, bo nie było takiej potrzeby :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zauwazyles roznice w jakosci wykonania koperty wzgledem bransolety? Daje sie te ryski tak magicznie usunac, jak niektorzy mowia? Jak dlugo masz/miales zegarek?

Pozdrawiam

RKL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.