Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mirfak

Cyma automatic conquistador

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szymon.

Od razu zaznaczam, żę mogę się mylic, ale:

Wydaje mi się, że w takiej kopercie częściej występowały DOXY conquistador - Cymy nie miały wyciącia na teleskop w kopercie. Ukłąd tarczy (datownik na 6-tej) też częściej spotykany w doxach, chociaż Cymę z taką tarczą też chyba widziałem (ale wydaje mi się, że raczej miały datę typu day-date na godzinie 3). Dekiel wygląda na nieoryginalny (nie ma logo Synchron). Ja powiedziałbym, że raczej składak i raczej renowacja niż NOS.

Ale niech mnie ktoś sprawdzi i poprawi jeśli trzeba (porosze tylko bez linczu bo się nie upieram i nie wymądrzam a dobrowolnie poddaję pod ocenę - forma sprawdzianu dla mnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak ja bym sie bal te Cyme kupic wystarczy zobaczyc czym i jakimi zegarkami handluje sprzedajacy na aledrogo i to powino dac do myslenia ale to moja prywatna opinia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Panowie za uwagi. Już wiem, że nie kupię tego zegarka.

Poszukuję jednak czegos vintage: Omega np. Constellation z lat 70, podobnej Cymy itp. Znacie może jakieś pewne źródło?

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Cyma z zewnątrz wygląda ok, choć stan NOS to przesada

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

co sądzicie a tym zegarku, czy warto za takie pieniądze kupić? Czy wygląda na oryginał?

http://allegro.pl/cyma-automatic-conquistador-meski-lata-70-te-i2280187255.html

Dziękuję za pomoc.

Mam taka cymę - (wczesne lata 70-te). Moja ma nieco inny kształt w okolicy zaczepów

na teleskop - podcięcie a nie aokrąglenie. Nie widać mechanizmu wiec, nie wiadomo co

to naprawdę jest.

D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.