Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

foti

Omega PIE PAN

Rekomendowane odpowiedzi

Na aukcji jest rzadko chyba spotykana Omega Pie Pan

http://allegro.pl/18k-omega-constellation-pie-pan-kal-505-unikat-nos-i2290368624.html

tak sie zastanawiałem mimo ze nie ma datownika który jest wg mnie niezbędny że może bym ją sobie kupił

CHciałem zapytać o jej oryginalność. Wg mnie wygląda całkiem dobrze w tym temacie

Obawy moje wzbudza tylko fakt że na zbliżeniu tarczy widać takie ciemniejsze miejsca

Czy to wychodzi rdza na tarczy spod farby?

Czy ktos kto sie na tym zna mógłby powiedziec co to za takie ciemniejsze punkciki?

Z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na aukcji jest rzadko chyba spotykana Omega Pie Pan

http://allegro.pl/18k-omega-constellation-pie-pan-kal-505-unikat-nos-i2290368624.html

tak sie zastanawiałem mimo ze nie ma datownika który jest wg mnie niezbędny że może bym ją sobie kupił

CHciałem zapytać o jej oryginalność. Wg mnie wygląda całkiem dobrze w tym temacie

Obawy moje wzbudza tylko fakt że na zbliżeniu tarczy widać takie ciemniejsze miejsca

Czy to wychodzi rdza na tarczy spod farby?

Czy ktos kto sie na tym zna mógłby powiedziec co to za takie ciemniejsze punkciki?

Z góry dziękuję

oczywiście wszytko z nią OK , te ciemniejsze przebarwienie na tarczy to "wychodząca" patynka ,

...no zegarek już ma kilak lat , a że tarcza dość niespotykana w środkowej części "waflowa" faktura to i ta patynka tak dziwnie wygląda,

poza tym myślę że to zegarek typowo dla kolekcjonera -zbieracza i pasjonata tej linii - dość unikatowy właśnie ze względu na tarczę ,

także werk 505 czyli jest to jedna ze wcześniejszych coni , jak widać jeszcze z wciskanym a nie zakręcanym dekielkiem ,

z racji jej "unikatowości" jestem pewien że tanio nie będzie ;)

ps

...aha , a że bez datownika B) ,

to moim zdaniem tylko na plus , jeśli constellation w wersji PIE PAN to tylko i wyłącznie bez okienka daty !!

okienko daty w najpiękniejszej tarczy vintage to zaburzenie całe harmonii tej cudnej foremeczki :lol:

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście wszytko z nią OK , te ciemniejsze przebarwienie na tarczy to "wychodząca" patynka ,

...no zegarek już ma kilak lat , a że tarcza dość niespotykana w środkowej części "waflowa" faktura to i ta patynka tak dziwnie wygląda,

poza tym myślę że to zegarek typowo dla kolekcjonera -zbieracza i pasjonata tej linii - dość unikatowy właśnie ze względu na tarczę ,

także werk 505 czyli jest to jedna ze wcześniejszych coni , jak widać jeszcze z wciskanym a nie zakręcanym dekielkiem ,

ps

to moim zdaniem tylko na plus , jeśli constellation w wersji PIE PAN to tylko i wyłącznie bez okienka daty !!

okienko daty w najpiękniejszej tarczy vintage to zaburzenie całe harmonii tej cudnej foremeczki :lol:

pzdr

Dziękuję za informacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dziękuję Mariusz za rzetelną odpowiedź...

...jeśli mogę dodać cos od siebie bo zegarek mam w ręku, to jak juz Mariusz wspomniał są to ślady delikatnej patyny, na żywo widoczna tylko jak się mocno przygląda...

nie próbowałem jej usuwać, bo chcę zostawić stan oryginalny, ale można mieć nadzieję że jest to patyna "wierzchnia" i całkiem możliwe że można ją delikatnie usunąć...tego nie wiem.

Na zdjęciu trzynastym pod opisem aukcji można zobaczyć że patyna jest prawie niewidoczna...

Powiem szczerze że w takim stanie i z takich lat zegarek trafił mi się pierwszy raz...

...dziewiczy stan zachowania...szczerze polecam.

serdecznie pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze że w takim stanie i z takich lat zegarek trafił mi się pierwszy raz...

...dziewiczy stan zachowania...szczerze polecam.

Koronka jest w nim oryginalna? Wydaje mi się zbyt wysoka

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...posiadam jeszcze taka samą constellation tylko całą w 18K złocie i też ma taką wysoka koronkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dokładnie to akurat nie widać. Poza tym jest tam albo stalowa, albo solid gold. Nie upieram się - może i oryginalna...

EDIT: W tych wcześniejszych modelach koronka była wyższa, więc wygląda na to, ze wszystko ok

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps

pzdr

Tak zachwalałeś to kupiłem :)

hihihihi

Zawsze chciaem mieć PIE PAN ale myslalem o tej wersji z datą

ale co tam najwyżej bede sie zastanawiał jaki jest dzień miesiaca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zachwalałeś to kupiłem :)

hihihihi

Zawsze chciaem mieć PIE PAN ale myslalem o tej wersji z datą

ale co tam najwyżej bede sie zastanawiał jaki jest dzień miesiaca :)

Gratuluję. Też sie do niej przymierzałem i jak wlazłem na Alle, to było po zawodach, bo mi sie godziny po...ły <_<

Dobrze, że zostaje w Klubie, a jak Ci się znudzi, to może odkupię ;)

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.