Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gniewko

eBay - mam pytanko

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie może i idiotyczne ale nie potrafię zrozumieć. Dlaczego na ebay.com wyświetlają mi się czasami modele zegarków, które nie wyświetlają mi się na ebay.pl

Byłem święcie przekonany, że ebay.pl jest zlokalizowaną na nasz język wersją amerykańską ale chyba nie do końca.

Może ktoś mnie oświecić o co tutaj chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile się nie mylę na ebay.pl wyświetlają się przedmioty, które sprzedawcy zgadzają się wysłać do Polski/Europy. Jeśli sprzedawca np. ze Stanów nie zadeklarował możliwości wysyłki do Polski to przedmiot nie wyświetli się na ebay.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile się nie mylę na ebay.pl wyświetlają się przedmioty, które sprzedawcy zgadzają się wysłać do Polski/Europy. Jeśli sprzedawca np. ze Stanów nie zadeklarował możliwości wysyłki do Polski to przedmiot nie wyświetli się na ebay.pl

To musi być chyba coś innego bo sprzedający umożliwia wysyłkę do Polski za 42$.

Shipping to: Worldwide

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wogóle to ten "polski" ebay to jest mutacja niemieckiej, a nie amerykańskiej (.com) strony. Podejrzewam , że przedmioty wystawione przez sprzedających jako "on ebay.com" też się nie wyświetlają. Kryterium jest to, na której stronie ofertę wystawił sprzedawca, przy czym Polska jest wrzucona do jednego worka z Niemcami, ale oddzielona od USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjaśnienie udało się znaleźć w zaawansowanych opcjach wyszukiwania:

Wyszukiwanie przedmiotu według lokalizacjiW każdym z serwisów eBay domyślnie wyświetlane są przedmioty dopasowane do odpowiedniej lokalizacji. Przy pomocy opcji Lokalizacja w wynikach wyszukiwania lub na stronie Wyszukiwanie zaawansowane możesz wybrać preferowane lokalizacje

Preferowane lokalizacje – oferuje najpopularniejsze sposoby wyszukiwania.

• eBay.pl – to wyszukiwanie obejmuje przedmioty zlokalizowane w Polsce lub wystawione w serwisie eBay.pl
  • Polska – to wyszukiwanie obejmuje tylko przedmioty, które fizycznie znajdują się w Polsce.
  • Europa – to wyszukiwanie obejmuje przedmioty zlokalizowane w Europie.
  • Cały świat – to wyszukiwanie obejmuje przedmioty wystawione w dowolnym serwisie eBay i dostępne dla kupujących z Polski.

Przedmioty znajdujące się w – sprzedający określił, że przedmiot znajduje się w danym kraju.

Przedmioty dostępne dla – sprzedający określił, że może wysyłać przedmioty do danego kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.