Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

piotrkrakow

Glycine Airman F104 Regulateur

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czemu generalnie tak nie lubimy regulatorów i rzadko pojawiają się jakiekolwiek ich foty.To ja wrzucam regulatora zupełnie innego niż wszystkie :)

369f48d1bf38120a7f5585624961e824.jpg

1b4a2b4581bbe78e920fa922ca6c9c3d.jpg

a254d8eaca1f4de64b87339a5d9dac77.jpg

3b8927556e115f65acb79b8d6baa9ec2.jpg

7bb3af26f4c79cc05b154be8040d6cbb.jpg

bedcb24c7a8fe99087a3fa5363a2ace1.jpg

826066b9fb4372762d95e0b31f4105db.jpg

43bb3a752ffc7003e374bc083db40140.jpg

afe65a589d410fc5f8f5f6ea93f10ae4.jpg

29afc8b1f4796d547b03c8235ba1d3f3.jpg

00bc9aa3fc60a3055e9003f8b4b4ff73.jpg

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek, a dokladnie wyglad jego tarczy utwierdza mnie w "nielubieniu" regulatorow :) ale to oczywiscie kwestia gustu.

just can't get enough

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek, a dokladnie wyglad jego tarczy utwierdza mnie w "nielubieniu" regulatorow :) ale to oczywiscie kwestia gustu.

Mam podobne zdanie. Choć jest pare regulatorów, które mógłbym ponosić.

Piotrek, pewnie dlatego, bo wygląda to, że tak się wyraże - niepełnosprawnie :) Wskazówki powinny być minimum dwie.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież są trzy. Rozumiem, że regulatory są niepopularne u jednozegarkowców :). Mając kilka-kilkanaście zegarków można mieć upośledzonego :) Ten jest szczególny bo 24 godzinny.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Lubię regulatory, ale tu małe subtarcze psują wszystko. Są nieproporcjonalne i nieczytelne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież są trzy.

Oj wiesz o co mi chodzi :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paskuda , o funkcjonalności nie wspomnę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zastanawiam się czemu generalnie tak nie lubimy regulatorów

Podobają mi się regulatory, ale ten konkretny ma zachwiane strasznie proporcje na tarczy i muszę przyznać zgodnie z powyższymi wypowiedziami, że jest najzwyczajniej brzydki...

Edit. kolejna sprawa, że najważniejsza w regulatorach jest czytelność minut, dlatego to one wyróżnione dużą tarczą i największą (pojedynczą) wskazówką, a ten model to takie zrobienie bardzo na siłę czegoś niby innego i efektem jest projekt w moim odczuciu bardzo nieudany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A on pokazuje 16:54 czy 15:54?

to jest mój podstawowy problem z takimi zegarkami. A układ 24 godzinny dodatkowo ma "w gratisie" co drugą godzinę za dużo...

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Raczej to drugie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On pokazuje, że jest prawie 16ta.

Regulatory do mnie nie przemawiają, chociaż uważam, że na pewno mogą być doskonałym wzbogaceniem kolekcji, tj. jako kolejny zegarek - bardzo chętnie.

Ciekawy zegarek, fajne zdjęcia.

Kupię garniturowca z jasną tarczą, 38mm-41mm, do 5k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie to drugie :).

Z wszystkim się mogę zgodzić tylko nie z zachowaniem proporcji. Środek subtarcz jest w środku drogi między środkiem tarczy a bezelem. Przesunięcie go w jakąkolwiek stronę spowodowałoby dysproporcje. Subtarcze muszą być takie małe z powodu wewnętrznego pierścienia, czy drugiej warstwy tarczy (zwał jak zwał) z cyframi. Większe subtarcze by się po prostu nie zmieściły. System 24 - musi być bo jest charakterystyczny dla historycznych Airmanów, tak samo czcionka godzin.

A teraz to co Was zaskoczy. Model ten jest w pierwszej 3ce sprzedaży Airmanów przez Glycine :)

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest ANTYREGULATOR, czyli zegarek o tarczy z osobnymi wskazaniami, utrudniającej precyzyjny odczyt czasu. Zaiste, nowatorski pomysł.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaiste, zazwyczaj regulator posiada wskazania minut główną wskazówka. Ale tak sprawę ujmując to każdy jednowskazówkowiec utrudnia odczyt czasu...

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regulator jest "trójwskazówkowcem". Rozwiązanie 24-godzinnych wskazań tez może być czytelne...:

post-6402-0-69237600-1337000815_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zegarek miałem przyjemność obejrzeć dziś na żywo. Przypadkiem, na ręku klienta. Kawał zegara. Bardzo czytelny przede wszystkim no i wykonanie fajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czemu generalnie tak nie lubimy regulatorów i rzadko pojawiają się jakiekolwiek ich foty.To ja wrzucam regulatora zupełnie innego niż wszystkie :)

Nie lubimy? Ja bardzo lubię. Uważam, ze są niebanalne i mają w sobie mnóstwo uroku.

A ten po pierwsze nie jest stricte regulatorem, tylko fantazją, a po drugie jest brzydki, choć to kwestia gustu ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie zdecydyowanie nie w moim guscie ale to tylko moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj po prostu cięzko na pierwszy rzut oka stwierdzić która jest godzina. Zegarek nie tylko powinien być piekny i cieszyć właściciela ale także powinien być uzyteczny jeżeli się go używa. W tym regulatorze codzienna funkcjonalnośc raczej nie jest jego mocną stroną.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.