Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

starhidiamu

koło wychwytu .

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

mam tudora cal 2776 bardzo ładny i werk jednak nie działa

dzis go rozebrałem i zlokalizowałem uszkodzenie to górna oś w kole wychwytu była tak skrzywiona że prawie leżała .

Postanowiłem zaryzykować i wyprostować ale od razu odpadła nic sie nie dało zrobić

Wydaje mi sie ze uszkodzenie powstało kiedy mechanizm był skręcany a oś nie siedziała w otworze kamienia.

moje pytanie czy da się to naprawić czy jedynie co mi zostało to szukanie zapasowego :(

aaaaaaaa1o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawić się da, trzeba po prostu nawiercić i wstawić nowego czopa, ale, zawsze jest jakieś ale, to może być nie jedno tylko uszkodzenie, musisz sprawdzić kamień, jeśli był tak skręcany jak przypuszczasz to kamień powinien się uszkodzić.

Po zatem widzę tam jakieś niepokojące ślady na zębniku, to też trzeba sprawdzić.

Pozdrawiam Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki uprzejme

wygląda na to ze dość precyzyjna robota skoro średnica nie przekracza milimetra :rolleyes:

czy znacie kogoś kto tego może się podjąć w Krakowie, Warszawie lub korespondencyjnie wszędzie ;)

Wydaje mi się ze łatwiej będzie znaleźć fachowca nic zapasowe koło

przegoglowałem i nic nie znalazłem .

Mam teraz ciśnienie na ten zegarek chce go mieć :rolleyes:

Myślicie ze Panowie ze Złotej w warszawie dadzą se rade?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś, lata temu, w Krakowie wiercił to pan Kozela na Dietla, jakieś dwadzieścia lat temu przestał i wielu zegarmistrzów musiało to zacząć robić samodzielnie, mam nadzieję że jeszcze jakiś został. Spróbuj zapytać przy Hali targowej, ten zegarmistrz wydaje mi się dość kumaty. Tu na forum wielu kolegów zakupiło czopiarki, chyba do wiercenia nie do pokazywania, może któryś? Jest też kol. Safianowski który wierci czopy, przynajmniej tak pisał, nawet gdzieś widziałem zdjęcia, też możesz spróbować Jeśli już absolutnie wszystko Cię zawiedzie to napisz, spróbujemy coś zaradzić.

Pozdrawiam Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję uprzejmie.

A ten kolega Safianowski to jak go znaleźć wpisałem te nazwisko w wyszukiwarkę forum (bo rozumiem ze to członek naszego forum)

i nic :unsure: może ma jakiś inny nikc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję uprzejmie.

A ten kolega Safianowski to jak go znaleźć wpisałem te nazwisko w wyszukiwarkę forum (bo rozumiem ze to członek naszego forum)

i nic :unsure: może ma jakiś inny nikc ?

http://zegarkiclub.pl/forum/user/255-safinowski/

Pozdr

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.